Recept van Mats - Zalmsteak of -filet van de grill met zeekraal en bleekselderij
Simpel en snel - Barbecuerecept - 4 personen

Ingrediënten
Maak een keuze: |
|||
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 4,15 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 4,70 | |
En verder: |
|||
200 gram | Zeekraal | ||
naar smaak | Zout & peper uit de molen | ||
1 stengel | Bleekselderij | ||
naar behoeven | Olijfolie | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Grillplaat | 1 | ||
Barbecuegereedschap | 1 | ||
Tandenstoker | 8 |
Stap voor stap
Kook de selderij
- Snijd de selderij flinterdun en kook deze een minuut of drie in water of in een stoompan tot beetgaar.
- Voeg geen zout toe.
- Zet nu water (ook weer zonder zout) op en breng aan de kook. Dit is voor de zeekraal, straks.
Zalm prepareren
Kruid de zalmsteaks naar smaak en smeer ze in met olijfolie. Gebruikt u zalmmoten (steaks, zet ze dan even vast met een of meer tandenstokers).
Op de grill
- Grill de steaks om en om ongeveer 2 minuten aan elke kant voor de variant zonder huid, langer aan de huidkant voor de variant met huid.
- Haal ze van de grill en laat even rusten.
- Gooi ondertussen de zeekraal in het kokende water, doof het vuur, en haal de zeekraal na 20 seconden weer uit de pan.
- Laat goed uitlekken, vermeng met de bleekselderij, voeg eventueel een klontje boter toe (geen zout!). Klaar!
Serveertip
Dit is lekker met een beetje zilvervliesrijst of wat bulgur (klik hier voor een recept)
Wijntip:
Een rustige witte wijn, zonder al te veel zuur.