Recept van Mats - Zalmsteak of -filet van de grill met zeekraal en bleekselderij

Simpel en snel - Barbecuerecept - 4 personen

Zalmsteak of -filet van de grill met zeekraal en bleekselderij

Ingrediënten

Maak een keuze:

4 stuk(s)
per 150g
€ 5,10
4 stuk(s)
per 150g
€ 5,45

En verder:

200 gram Zeekraal
naar smaak Zout & peper uit de molen
1 stengel Bleekselderij
naar behoeven Olijfolie
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Grillplaat 1
Barbecuegereedschap 1
Tandenstoker 8

Stap voor stap

Kook de selderij

  • Snijd de selderij flinterdun en kook deze een minuut of drie in water of in een stoompan tot beetgaar.
  • Voeg geen zout toe. 
  • Zet nu water (ook weer zonder zout) op en breng aan de kook. Dit is voor de zeekraal, straks.

Zalm prepareren

Kruid de zalmsteaks naar smaak en smeer ze in met olijfolie. Gebruikt u zalmmoten (steaks, zet ze dan even vast met een of meer tandenstokers).

Op de grill

  • Grill de steaks om en om ongeveer 2 minuten aan elke kant voor de variant zonder huid, langer aan de huidkant voor de variant met huid.
  • Haal ze van de grill en laat even rusten.
  • Gooi ondertussen de zeekraal in het kokende water, doof het vuur, en haal de zeekraal na 20 seconden weer uit de pan.
  • Laat goed uitlekken, vermeng met de bleekselderij, voeg eventueel een klontje boter toe (geen zout!). Klaar!

Serveertip

Dit is lekker met een beetje zilvervliesrijst of wat bulgur (klik hier voor een recept)

Wijntip:

Een rustige witte wijn, zonder al te veel zuur.