Recept van Mats - Zalmsteak van de grill met zeekraal en bleekselderij

Simpel en snel - Barbecuerecept - 4 personen

Zalmsteak van de grill met zeekraal en bleekselderij

Ingrediënten:

2 zalmmoten
Zout en peper
200g zeekraal
1 stengel bleekselderij
Olijfolie

Benodigdheden:

8 tandenstokers

Ingrediënten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Grillplaat 1
Barbecuegereedschap 1

Stap voor stap

Kook de selderij

Snijd de selderij flinterdun en kook deze een minuut of drie in water of in een stoompan tot beetgaar. Voeg geen zout toe. Zet nu water (ook weer zonder zout) op en breng aan de kook. Dit is voor de zeekraal, straks.

Zalm prepareren

Snij de moten half door, overlangs. Verwijder eventueel vel. Draai de moten met de huidkant naar elkaar toe en zet ze vast met 2 tandenstokers. Kruid de zalmsteaks naar smaak en smeer ze in met olijfolie.

Op de grill

Grill de steaks om en om ongeveer 2 minuten aan elke kant. Haal ze van de grill en laat even rusten. Gooi ondertussen de zeekraal in het kokende water, doof het vuur, en haal de zeekraal na 20 seconden weer uit de pan. Laat goed uitlekken, vermeng met de bleekselderij, voeg eventueel een klontje boter toe (geen zout!). Klaar!

Serveertip

Dit is lekker met een beetje zilvervliesrijst of wat bulgur (klik hier voor een recept)

Wijntip:

Een rustige witte wijn, zonder al te veel zuur.