Recept van Yvonne - Balkenbrij en drie keer appel

Recept uit het Oosten - Hoofdgerecht - 4 personen

Balkenbrij en drie keer appel

Wie kent de naam niet...balkenbrij! Heerlijke lekkernij van restvlees en boekweit uit het Oosten van ons land. Maar hoe maak je dat nu precies klaar? Er zijn verschillende stromingen. Dit is een recept van één van die stromingen. 

Ingrediënten

1 stuk(s)
per 1000g
€ 11,30
4 tl. Appelstroop
3 el. bruine Basterdsuiker
nar behoeven Boter
naar behoeven Zout & peper
½ Sjalot
4 Goudreinette of andere stevige appel
Snufje Kaneel
1 Ei
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Friteuse
Appelboor

Stap voor stap

Voorbereiding:

Balkenbrij en drie keer appel

Snij 8 plakken van de balkenbrij. Schil de appel voorzichtig en bewaar de schil. Verwijder de klokhuizen en snij in heel dunne plakjes. Stoof de appelplakjes met de basterdsuiker en de kaneel in wat boter tot beetgaar. Frituur de appelschil langzaam op 150 ° C en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.

Bereiding:

Balkenbrij en drie keer appel

Bak de plakken balkenbrij in een koekenpan met boter snel aan om een knapperig korstje te krijgen. Gaar daarna een minuut of 2 na aan beide zijden.

Serveertip:

Balkenbrij en drie keer appel

Serveer de plakken balkenbrij met de gestoofde appel en garneer af met wat appelstroop en de gefituurde appelschil.

Wijntip:

Balkenbrij en drie keer appel

Cider uit Normandië!