Recept van Yvonne - Tomaten, gevuld met rijst

Pomodori al riso - uit de Italiaanse keuken - Hoofdgerecht vegetarisch - 6 personen

Tomaten, gevuld met rijst

Een lekkernij voor jong en oud. Kan warm gegeten worden maar door het gebruik van plantaardige vetten kan het ook koud worden geserveerd. Een uitkomst in een hete zomer!

Benodigdheden voor
6 personen:

Ingrediënten:       Keukenbenodigdheden:
6   grote vleestomaten   Groot bakblik
240 g rijst (carnaroli of vialone, anders arborio)   Oven
8   blaadjes basilicum    
8   blaadjes munt    
    olijfolie    
    zout    

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ° C.

 

Stap 1 : Haal het vruchtvlees uit de tomaten
Snij voorzichtig de kap van de tomaten af en haal ze leeg met een lepeltje zonder het velletje te beschadigen. Doe het vruchtvlees in een kom en voeg de basilicum en munt toe.

Stap 2 :
Zorg dat ook de harde delen in het vruchtvlees netjes weggewerkt zijn. Deze kunt u rustig verwerken in de vulling aangezien ze zacht worden door de tijd in de oven.
Stap3:
Doe nu de rauwe rijst en een scheut olijfolie erbij. Breng op smaak met zout en vermeng goed. Vergeet niet dat u de tomaten en de rijst op smaak moet brengen, dus niet te zuinig met zout, maar ook niet doorschieten!
Stap 4:
Giet een dun bodempje olijfolie in een bakblik en schik de tomaten erop.
Stap 5:
Zet de kapjes terug op de tomaten. Zet in de oven en gaar in 30-40 minuten. De tomaten zijn klaar wanneer de rijst gaar is.
Serveertip:
Dit gerecht wordt traditioneel geserveerd met "patate al forno". Die maakt u zo: zie recept

Wijntip:
Dit is in Italië een "volks" gerecht. Iets voor een simpele familielunch. Geen poehawijn dus. Lekker simpel. Een witte uit de Castelli Romani, een Custoza uit Veneto (misschien zelfs iets te zuur met de tomaat). Maar zoiets.

Ingrediënten