Recept van Yvonne - Tomaten, gevuld met rijst

Pomodori al riso - uit de Italiaanse keuken - Hoofdgerecht vegetarisch - 6 personen

Tomaten, gevuld met rijst

Een lekkernij voor jong en oud. Kan warm gegeten worden maar door het gebruik van plantaardige vetten kan het ook koud worden geserveerd. Een uitkomst in een hete zomer!

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 ° C.

Ingrediënten

6 Grote vleestomaten
240 gram
€ 4,60
8 blaadjes Verse basilicum
8 blaadjes Verse munt
naar behoeven Olijfolie
naar smaak Zout
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Bakblik
Oven

Stap voor stap

Tomaten, gevuld met rijst
  • Snij voorzichtig de kap van de tomaten af en haal ze leeg met een lepeltje zonder het velletje te beschadigen. 
  • Zorg dat ook de harde delen in het vruchtvlees netjes weggewerkt zijn. Deze kunt u rustig verwerken in de vulling aangezien ze zacht worden door de tijd in de oven.

Tomaten, gevuld met rijst
  • Doe het vruchtvlees in een kom en voeg de basilicum en munt toe.
  • Doe nu de rauwe rijst en een scheut olijfolie erbij.
  • Breng op smaak met zout en vermeng goed. Vergeet niet dat u de tomaten en de rijst op smaak moet brengen, dus niet te zuinig met zout, maar ook niet doorschieten!

Tomaten, gevuld met rijst

Giet een dun bodempje olijfolie in een bakblik en schik de tomaten erop.

Tomaten, gevuld met rijst
  • Zet de kapjes terug op de tomaten.
  • Zet in de oven en gaar in 30-40 minuten. D
  • e tomaten zijn klaar wanneer de rijst gaar is.

Serveertip

Tomaten, gevuld met rijst

Dit gerecht wordt traditioneel geserveerd met "patate al forno".  Die maakt u zo: zie recept

Wijntip

Tomaten, gevuld met rijst

Dit is in Italië een "volks" gerecht. Iets voor een simpele familielunch. Geen poehawijn dus. Lekker simpel. Een witte uit de Castelli Romani, een Custoza uit Veneto (misschien zelfs iets te zuur met de tomaat). Maar zoiets.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant