Recept van Yvonne - Aardappel uit de oven op zijn Italiaans - patate al forno

Een van de lekkerste manieren om aardappel te bereiden - Bijgerecht uit de traditionele Italiaanse keuken - 6 personen

Aardappel uit de oven op zijn Italiaans - patate al forno

Hier liggen ze nog voor te genieten in de oven...
Typisch bijgerecht bij tal van Italiaanse lekkernijen.
Omdat ze in olie worden bereid kunnen ze zowel warm als koud worden gegeten.

Ingrediënten

6 Middelgrote vastkokende aardappelen
naar behoeven Olijfolie
1 takje Rozemarijn
naar smaak Grof zout

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Oven
Bakblik
Bakspaan

Stap voor stap

Aardappel uit de oven op zijn Italiaans - patate al forno
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Patate al forno kunnen in de schil of geschil worden bereid.
  • Schil of was de aardappels en snij ze doormidden

Aardappel uit de oven op zijn Italiaans - patate al forno
  • en vervolgens in mooie volle partjes.
  • Leg ze in een braadslee 

Aardappel uit de oven op zijn Italiaans - patate al forno
  • Plet met een slag met de vuist op een mes de knoflookteentjes

Aardappel uit de oven op zijn Italiaans - patate al forno
  • en leg ze, zonder te schillen, hier en dar bij de aardappelpartjes

Aardappel uit de oven op zijn Italiaans - patate al forno
  • Voeg nu, ook hier en daar, wat plukjes rozemarijn toe

Aardappel uit de oven op zijn Italiaans - patate al forno
  • en besprenkel het geheel met een dun laagje olijfolie.
  • Plaats de braadslee in de oven en bak de aardappelen  in 20-30 minuten gaar en goudbruin.
  • Af en toe omspatelen.
  • Voeg pas zout toe vlak voor het opdienen; hierdoor blijven de aardappelen veel krokanter. Klaar!

Tip:
Heerlijk bij 'pomodori ripieni', niet weg te denken bij al uw barbecuecreaties. 

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant