Recept van Yvonne - Aardappel uit de oven op zijn Italiaans - patate al forno

Een van de lekkerste manieren om aardappel te bereiden - Bijgerecht vegetarisch - 6 personen

Aardappel uit de oven op zijn Italiaans - patate al forno

Typisch bijgerecht bij tal van Italiaanse lekkernijen. Omdat ze in olie worden bereid kunnen ze zowel warm als koud worden gegeten.

Benodigdheden voor
6 personen:

Ingrediënten:       Keukenbenodigdheden:
6   middelgrote vastkokende aardappelen   Bakblik
    olijfolie   Ovengrill
6 tn. knoflook    
    verse rozemarijn    
    zout    

Schil de aardappels en snij ze in mooie volle partjes. Leg ze in een braadslee met een dun laagje olijfolie. Leg hier en daar een takje rozemarijn en een teentje knoflook erbij. Plaats de braadslee in de oven en bak de aardappelen onder de grill in 20 minuten gaar en goudbruin. Af en toe omspatelen. Voeg pas zout toe vlak voor het opdienen; hierdoor blijven de aardappelen veel krokanter. Klaar!

Heerlijk bij 'pomodori ripieni'!

Ingrediënten