Recept van Mats - Har-gou, een gestoomde dimsum met garnalen

Recept uit de Chinese keuken - Hoofdgerecht - 4 personen

Har-gou, een gestoomde dimsum met garnalen

Har-gou is een met garnalenpastei gevuld meelzakje, uit de familie van de dim sum. Heel in de verte heeft het iets weg van ravioli. Har-gou is zeer verfijnd van smaak en vergt enig speuren naar de juiste ingrediënten. Naar mate de ervaring vordert zullen uw har-gou steeds beter lukken. Het maken is een heel leuk tijdverdrijf, dat staat vast. En dat uw eigengemaakte lekkerder zijn dan die van de afhaalchinees, dat kan ik u garanderen.

.

 

.

 

.

 

 

Mats eet smakelijk

.

.

.

Handtekening Mats!

Ingrediënten

Voor het deeg (er zijn ook wontonvelletjes in de handel verkrijgbaar):

110 ml Kokend water
2 el. Aardappelzetmeel
120 gram Graanzetmeel
1 snufje Zout

Voor de vulling:

Maak een keuze:

100 gram rauw, 50 gram gekookt
per 1000g
€ 20,20
100 gram rauw, 50 gram gekookt
per 1000g
€ 25,30
100 gram rauw, 50 gram gekookt
€ 5,60
100 gram rauw, 50 gram gekookt
per 1000g
€ 21,90
100 gram rauw, 50 gram gekookt
per 500g
€ 14,35
100 gram rauw, 50 gram gekookt
per 500g
€ 25,35

En verder:

25 gram
Vet spek zonder zwoerd
per 1100g
15 gram Bamboescheuten
1 tl. Sesamolie
½ el. Droge witte wijn
½ el. Lente-ui
½ el. Tapiocameel
1 mespunt Geraspte verse gember
1 mespunt Witte peper
1 Eiwit
1 mespunt Zout
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Deegroller
Keukenmachine
Stoommandje

Stap voor stap

Har-gou, een gestoomde dimsum met garnalen

Doe alle bestanddelen van de vulling 

Har-gou, een gestoomde dimsum met garnalen

...in een foodprocessor of keukenmachine en maal zeer fijn.

Har-gou, een gestoomde dimsum met garnalen
  • Meng de 2 zetmeelsoorten voor het deeg in een kom en voeg het water toe terwijl u blijft roeren.
  • Zodra een glad deeg ontstaat kunt u stoppen.
  • Laat het deeg 15 minuten rusten en rol het daarna uit tot een cilinder van 3-4 cm dikte. Snij een dun plakje af.

Har-gou, een gestoomde dimsum met garnalen

Bestuif de werkbank met graanzetmeel en rol het plakje met een deegroller flinterdun uit.

Har-gou, een gestoomde dimsum met garnalen

Neem het plakje in de hand, vul het met een propje vulling..

Har-gou, een gestoomde dimsum met garnalen

Vouw dubbel.

Har-gou, een gestoomde dimsum met garnalen

Maak aan de bovenkant een "kam door 

Har-gou, een gestoomde dimsum met garnalen

telkens een gedeelte te laten overlappen en daarna een stukje op te schuiven.

Har-gou, een gestoomde dimsum met garnalen

 Ga zo door tot het einde. Herhaal dit proces tot uw bestanddelen op zijn. Een afgemaakte har-gou heeft deze vorm (zie afbeelding).

Har-gou, een gestoomde dimsum met garnalen

Bereiding:
Stoom de har-gou in ongeveer 12 minuten gaar in een bamboe stoommandje

Serveertip:
Serveer apart als voorgerecht, samen met andere dimsum, of, als hoofdgerecht, met wat mie en eventueel wat fu-zhu (klik hier voor het recept).