Recept van Mats - Zalmfilet van de grill met coquilles en roomsaus

Recept met een ster - Barbecuerecept - 6 personen

Zalmfilet van de grill met coquilles en roomsaus

Bereiding:

  • 
Bak het spek uit.

  • Wrijf de zalm in met wat olijfolie.
  • Kruid de vis met peper en zout. 

  • Kook de room met wat visfond in tot deze iets indikt.
  • Kook de aardappelen in de schil.
  • Grill ondertussen de zalm en de coquilles op een hete grill. De zalm heeft ongeveer 2 minuten nodig aan weerskanten. De coquilles iets langer.


Wijntip:

Een frisse witte wijn. Een Coteaux-du-Loir zou goed passen. Voor wat meer durf: een Coteaux de l'Aubance uit de Loirevallei, een zoete wijn, kan hier ook goed bij.

Hulst Dit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner .

Ingrediënten

Maak een keuze:

6 stuk(s)
per 200g
€ 6,75
6 stuk(s)
per 150g
€ 5,45

En verder:

18
per 1000g
€ 43,10

Maak een keuze:

100 gram in reepjes
per 2500g
€ 71,60
100 gram in reepjes
per 1500g
€ 17,90
100 gram in reepjes
€ 15,40

En verder:

scheutje Room
6 Middelgrote vastkokende aardappelen
naar behoeven Olijfolie
naar behoeven Visfumet - fumet de poisson
naar smaak Zout & peper uit de molen
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat