Recept van Mats - Zalmfilet van de grill met coquilles en roomsaus

Recept met een ster - Barbecuerecept - 6 personen

Zalmfilet van de grill met coquilles en roomsaus

Benodigdheden voor
4 personen:

Ingrediënten:       Keukengerei:
6   zalmfilets   Grillplaat of barbecue
18   coquilles    
100 g reepjes gerookt spek of lardo di Colonnata    
100 ml scheutje room    
6   middelgrote vastkokende aardappelen  
    olijfolie  
    visfond    
    zout en peper uit de molen    

 

Stap 1:
Bak het spek uit.

Stap 2:
Wrijf de zalm in met wat olijfolie. Kruid de vis met peper en zout.

Stap 3:
Kook de room met wat visfond in tot deze iets indikt. Kook de aardappelen in de schil. Grill ondertussen de zalm en de coquilles op een hete grill. De zalm heeft ongeveer 2 minuten nodig aan weerskanten. De coquilles iets langer.

Serveertip:
Zie afbeelding.

Wijntip:
Een frisse witte wijn. Een Coteaux-du-Loir zou goed passen. Voor wat meer durf: een Coteaux de l'Aubance uit de Loirevallei, een zoete wijn, kan hier ook goed bij.

Ingrediënten