Recept van Yvonne - Pasta met paprikacrème

Farfalle alla crema di peperoni - Pastagerecht - 4 personen

Pasta met paprikacrème

Dit is supermakkelijk. Begin met goede paprika's - er zijn lekker gekruide in de handel, maar er zijn ook TE zure. Als je écht culinair bezig wilt gaan kun je de paprika's ook zelf stoven. Dat is natuurlijk nóg lekkerder. Klik hier voor het recept.

Kook de pasta in ruim zout water tot beetgaar. Verwarm ondertussen de room op een matig vuurtje. Als de room kookt voeg je de paprika toe (hou een paar sliertjes apart voor de garnering) en vermaal je alles met de staafmixer tot een gladde saus. Kan natuurlijk ook in de blender.

Laat de pasta goed uitlekken, voeg de saus toe en serveer.

Wijntip: Een jonge rode wijn met een stevige bos hout voor de deur.

Ingrediënten

400g Farfalle of andere pasta
100g Gegrilde rode paprika (mag uit blik)
250ml Room
naar smaak Zout
ter versiering Basilicum

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Faitout 1
Staafmixer 1
Vergiet 1