Recept van Yvonne - Garnalenstoofpot

Een buiging naar de moqueca de camarão - Hoofdgerecht - 4 personen

Garnalenstoofpot

Dit is geïnspireerd op de overheerlijke Braziliaanse moqueca de camarão. Wat is dat een belevenis! Maar we hadden niet alle spulletjes in huis en deze variant bleek ook zalig.  Voor de rode paprika kunt u het beste eigengemaakte gebruiken (klik hier voor het recept) maar uit blik mag ook. Kies dan voor niet al te zure. Er zijn verschillende kwaliteiten op de markt.

Ingrediënten

24 (rauw) Scampi's of gamba's
200g Gegrilde paprika (mag uit blijk)
500ml Kokosmelk
naar smaak Zout
1 el. Thaise gele curry
300g Broccoliroosjes
150g Taugé
200g Snijbonen
3 el Olijfolie
1 tn Knoflook
1 middelgroot Ui
flink stuk Gember

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Cocotte 1

Stap voor stap

Groenten aanstoven

Hak de ui, knoflook en gember ragfijn. Zet de pan op met wat olie. Zet hierin de broccoli, de snijbonen en de taugé aan tot de taugé glazig wordt. Voeg de Thaise curry toe en laat even stoven (maar niet aanbranden!).

Afblussen met kokosmelk

Giet de kokosmelk erbij. Voeg nu de scampi's en de paprika toe. Laat op een zacht vuurtje stoven tot de scampi's gaar zijn. Dat duurt minder dan 10 minuten.

Serveertip

Serveer met zilvervliesrijst.

Wijntip

Een lichte witte fruitige wijn. Een Soave zou kunnen. Een ijskoud biertje kan natuurlijk ook.