Recept van Erik - Masterclass: Kwartels uitbenen

Het vergt enige vaardigheid, maar het lijkt moeilijker dan het is - Kooktechniek

Masterclass: Kwartels uitbenen

Om de kwartels makkelijk eetbaar te maken is het verstandig ze voor het vullen te ontdoen van het karkas. De botjes van het karkas zijn erg klein en "er omheen eten" wordt voor uw tafelgasten een gepriegel van jewelste. Beter dus even de tijd vooraf nemen om hun
Het vergt enige vaardigheid, maar het lijkt moeilijker dan het is. We doen het u stap voor stap voor. Één ding kunt zich vast op verheugen: als u kwartels kunt ontbenen, is het ontbenen van groter pluimvee en wild gevogelte voor u een fluitje van een cent. Geen kip, haan, eend, kalkoen, piepkuiken, fazant of parelhoen is nu  nog tegen u opgewassen.

Ingrediënten

Deze methode kunt u gebruiken voor het ontbenen van:

. Kwartels
1 stuk(s)
per 3000g
€ 34,30
1 stuk(s)
per 900g
€ 9,40
. Fazant
. Wilde eend
. Tamme eend
. Gans
1 stuk(s)
per 1000g
€ 4,95
. Parelhoen
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Uitbeenmes 1

Stap voor stap

Stap 1

Masterclass: Kwartels uitbenen

Verwijder de vleugel bij het tweede kootje. 

Stap 2

Masterclass: Kwartels uitbenen

Snij met een vlijmscherp (uitbeen)mes langs de ruggegraat een kleine inkeping in het vel bij de nek. 

Stap 3

Masterclass: Kwartels uitbenen

Links en rechts van de ruggengraat zit een krom botje. Maak dit botje mes het mes vrij en snij de verbinding tussen het karkas en het vleugelbot door. 

Stap 4

Masterclass: Kwartels uitbenen

Steek uw mes tussen het borstvlees en het karkas. 

Stap 5

Masterclass: Kwartels uitbenen

Schraap nu uiterst voorzichtig het karkas los van het vlees. 

Stap 6

Masterclass: Kwartels uitbenen

Als laatste de heupgewrichten losmaken van het karkas. 

Stap 7

Masterclass: Kwartels uitbenen

Nu kan het karkas uit het vel worden gehaald. De kwartel bevat nu alleen nog vlees en de botjes van de poten en vleugels (eerste lid).