Recept van Yvonne - Roomboterbanketletter

Ooit zelf geprobeerd te maken? - Gebak - 1 letter, krans of staaf

Roomboterbanketletter

Een staaf, een krans, een letter....wat maakt het uit? Als het maar lekker is! Gevonden in een oude kast van Chef Piet: Het originele recept!

Voorbereiding:
Bladerdeeg uit de vriezer halen. Oven voorverwarmen op 200° C. Amandelspijs kneden met 1 ei, de rasp van de citroenschil en de slagroom tot een egale massa. Half uurtje laten rusten.
Beboter een bakplaat.

Bereiding:
Leg de plakjes met een overlapping van ongeveer 1 cm achter elkaar. Druk de overlappende randen aan en rol ze plat met een deegroller. U heeft nu een lap deeg van circa 60 x 10 cm. Vorm van de amandelspijs een dikke worst en leg deze in het midden van de deeglap. Maak de rand van het deeg nat met een kwastje met wat water. Vouw het deeg rond de amandelspijs en druk de deegranden goed op elkaar aan. Leg de deegrol met de naad naar onderen op de bakplaat en vorm voorzichtig een letter. De S en de M zijn niet voor niets de meest populaire, maar u kunt riskeren een moeilijkere letter te boetseren... Klop het tweede ei los en voeg een 1 koffielepel water toe. Bestrijk hiermee de banketletter. Bak het banket in ongeveer 35 minuten lichtbruin en gaar in het midden van de oven. U kunt nadat de letter is afgekoeld gebruikmaken van gekonfijte sinaasappelschil of kersen om de letter te versieren. Klaar! 

Sinterklaas Dit recept is een goede suggestie voor Sinterklaas.

 HulstDit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Ingrediënten

500 gram Amandelspijs
2 Eieren
1 el. Geraspte citroenschil
2 el. Room
8 plakjes Bladerdeeg

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Deegroller
Oven