Recept van Yvonne - Frisée sla met frisé zalmreepjes

Een leuke combinatie van twee naamgenoten! - Voorgerecht - 6 personen

Frisée sla met frisé zalmreepjes

Een leuke combinatie van twee naamgenoten!

Bereiding

  • Was, pluk en centrifugeer het hart van de sla zorgvuldig.
  • Snij de zalm in reepjes
  • Doe de sla in een slakom en voeg de zalmreepjes, de dille, en de zwarte olijven toe.
  • Maak een vinaigrette (klik voor recept) met de olijfolie, het sap van de citroenen en wat zout en peper.
  • Giet dat over de sla.
  • Meng de sla voorzichtig, verdeel in porties en garneer met een lepel zalmkaviaar per portie. Klaar!

Tip:
Een warm toastje, het liefste van briochedeeg, en je tafelgenoten zijn niet meer weg te slaan.

Wijntip:
Een mooie volle witte wijn.

paasbrunch Dit recept is leuk voor uw paasbrunch

Hulst Dit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner .

Ingrediënten

250 gram
€ 5,95
Gedroogde zwarte olijven zonder pit
Zwarte olijven zonder pit
1 Kern van een friséesla
6 el. Zalmkaviaar
paar takjes Verse dille
3 Citroenen
4 el. Olijfolie
naar smaak Zout & peper uit de molen

Lekker erbij:

1 Brioche of Hefezopf (klik voor recept)
Producten