Recept van Erik - Pumpernickel

Lekker bij de borrel of bij een slaatje - Bijgerecht vegetarisch - 8 personen

Pumpernickel

Zelfgemaakte pumpernickel! Lekker bij een zomerse lunch en heerlijk als bijgerecht op een oudhollands slaatje .  U kunt pumpernickel ook kant-en-klaar kopen. Zelf maken is natuurlijk wel leuker.

Bereiding: 
Klop de boter met de kaas in een blender zo luchtig mogelijk op. Smeer een dikke laag kaasmengsel op een plak roggebrood. Leg er een tweede plak bovenop. Herhaal het proces. Zet het broodje weg in de koelkast een laat een paar uur opstijven. Snij nu met een scherp, warm mes het broodje 1 keer overlangs en 3 keer overdwars door om 8 gelijke stukken te krijgen. 

Ingrediënten

3 plakken Roggebrood
100 gram Boter op kamertemperatuur
100 gram Geraspte belegen kaas

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Keukenmachine of
Staafmixer