Recept van Yvonne - Salade van zachte tarwe en feta

Heerlijk in de hete zomerdagen! - Maaltijdsalade - 4 personen

Salade van zachte tarwe en feta

Alweer een salade met feta als smaakmaker. Heerlijk in de hete zomerdagen!

Voorbereiding:
Kook de spelt beetgaar (volg de instructies op het pak: sommige soorten zijn voorgekookt dus de bereidingstijd kan sterk verschillen!) Giet af en laat afkoelen. Pluk de broccoli tot kleine rosetjes uiteen. Snij de wortels in staafjes en blancheer deze beide groenten 5 minuutjes in kokend water met wat zout. Laat ook deze goed uitlekken en afkoelen. Ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Snij de olijven in dunne schijfjes. Snij tenslotte de feta in blokjes.

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een ruime kom en schep voorzichtig door elkaar.
 Voeg de olijfolie en de azijn toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet voor het serveren een half uur in de koelkast. Klaar!

Wijntip:
Een frisse witte Italiaanse wijn.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Ingrediënten

175 gram Spelt (heel)
1 kleine stronk Broccoli
1 Kleine wortels
2 San-Marzanotomaat
50 stuk(s)
Zwarte olijven zonder pit
50 stuk(s)
Groene olijven zonder pit
125 gram Feta
4 el. Olijfolie
½ el. Witte wijnazijn
naar smaak Zout & peper uit de moelen