Recept van Mats - Andalusische stoofschotel met rollade van varkensnek

Doe eens wat anders met uw rollade - Hoofdgerecht - 4 personen

Andalusische stoofschotel met rollade van varkensnek

Bereiding

Aardappelen schoonmaken. De olie verhitten in een cocotte. De rollade snel bruinen aan alle zijden. Op smaak brengen met peper en zout. Nu de paprika, de tomatenpuree en de aardappelen erbij doen. Daarna de olijven en de spekjes. Nu een glas water en de port erbij. Aan de kook bengen. Deksel op de pan, en 75 minuten garen op laag vuur. Klaar!

Tip:

Voor de wijn is dit een makkelijke: Er kan in principe van alles bij, van een witte Pinot Gris uit de Elzas tot een Vin de pays d'Oc uit de Languedoc Rousillon, en van een Béarn uit het zuidwesten van Frankrijk tot een Gigondas uit de Rhônevallei. Ook een mooie Italiaanse landwijn doet het prima bij dit gerecht. En als we de Andalusiërs de eer willen laten, kiezen we voor een mooie Fino uit Jerez de la Frontera. Ijskoud.

Ingrediënten

600 gram Krielaardappelen
1 stuk(s)
per 1000g
€ 12,20
4 el. Olijfolie
1 klein blikje Tomatenpuree
1 el. Paprikapoeder
150 gram in dobbelsteentjes
per 1500g
€ 16,40
naar behoeven Zout
100 gram Zwarte olijven
1 glas Witte port
naar behoeven Peper uit de molen
Producten