Recept van Mats - Stoofpotje van mosselvlees met Champagne

Lekker, simpel, mooi, gezellig - Voorgerecht - 4 personen

Stoofpotje van mosselvlees met Champagne

Lekker, simpel, mooi, gezellig. Prima receptje voor een luie zondag, maar ook prima geschikt om de nodige indruk te maken bij een dinertje.

Bereiding:

  • Breng het mosselvlees even aan de kook in 1,5 liter visfumet.
  • Giet ze af en bewaar 2 dl vocht.
  • Maak de champignons schoon en snij ze in kwarten.
  • Laat het vocht tot de helft indampen.
  • Voeg de champignons en de Champagne (Cava of Prosecco kan ook best) toe en reduceer weer tot de helft.
  • Voeg nu de crème fraîche toe en laat de saus inkoken tot deze fluweelzacht en lobbig is.
  • Voeg het mosselvlees weer toe en breng eventueel op smaak met zout en peper. 
  • Doe over in eenpersoons ramequins
  • Als u wilt kunt u het stoofpotje nog even gratineren. Klaar!

Tip:
Serveer in de kleine potjes. Garneer af met een takje kervel. Bij dit gerecht kunt u prima de rest van de mousserende wijn schenken.

Ingrediënten

600 gram Mosselvlees, gekookt
1,5 liter Visfumet (klik voor recept)
300 gram Champignons
100 ml Champagne
200 gram Crème fraîche
paar takjes Verse kervel
naar smaak Zout & pepr uit de molen

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Ramequin 4