Recept van Mats - Stoofpotje van mosselvlees met Prosecco

Lekker, simpel, mooi, gezellig - Voorgerecht - 4 personen

Stoofpotje van mosselvlees met Prosecco

Lekker, simpel, mooi, gezellig. Prima receptje voor een luie zondag, maar ook prima geschikt om de nodige indruk te maken bij een dinertje.

  • 600 gr  gekookt mosselvlees
  •     1,5  l  visfumet
  •  300 gr Parijse champignons
  •      1 dl prosecco brut
  •  200 gr crème fraîche
  •            verse kervel (paar takjes)
  •            zout&peper 

Bereiding
Breng de mosselen even aan de kook in 1,5 liter visfumet. Giet ze af en bewaar 2 dl vocht. Maak de champignons schoon en snij ze in kwarten. Laat het vocht tot de helft indampen. Voeg de champignons en de Prosecco toe en reduceer weer tot de helft. Voeg nu de crème fraîche toe en laat de saus inkoken tot deze fluweelzacht en lobbig is. Voeg de mosselen weer toe en breng eventueel op smaak met zout en peper. Als u wilt kunt u het stoofpotje nog even gratineren. Klaar!

Tip:
Serveer in kleine potjes. Garneer af met een takje kervel. Bij dit gerecht kunt u prima de rest van de Prosecco schenken.

Ingrediënten