Recept van Yvonne - Cassolette van tonijn, zalm en witvis

Spotgemakkelijk en o zo sjiek! - Voorgerecht - 4 personen

Cassolette van tonijn, zalm en witvis

Voorbereiding:
Verwarm de borden of cocottes waarin u de cassolette serveert voor in de oven op +/- 100 graden.

Bereiding:

  • Snij de sjalotten heel fijn en bak ze glazig in de boter.
  • Haal ze met een schuimspaan uit de boter, leg ze even opzij en bak vervolgens in dezelfde boter de vis (2 minuten is genoeg).
  • Leg deze ook opzij.
  • Giet de boter af, maar laat de suikers van het bakken in de pan zitten.
  • Blus af met de wijn.
  • Doe de sjalotten terug in de pan en voeg de room toe met een klein beetje saffraan.
  • Breng aan de kook en laat iets indikken.
  • Breng op smaak met zout en eventueel peper.
  • Doe de vis terug in de pan. Klaar!

Tip:
 Serveer op een heet diep bord. Ook leuk is om deze cassolette te serveren in een min-cocotte (zie afbeelding). Versier met een takje peterselie of dille. Een sneetje brood van briochedeeg met zoute (!) boter is heerlijk bij dit gerecht! De wijn? Een zalige Tavel rosé. Maar dan wel een goede. 

 HulstDit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Ingrediënten

Stel een mix van 400 g samen. Maak een keuze uit de volgende vissoorten:

1 stuk(s)
per 100g
€ 3,30
1 stuk(s)
per 100g
€ 5,60
1 stuk(s)
per 100g
€ 3,25
1 stuk(s)
per 100g
€ 4,30
1 stuk(s)
per 100g
€ 3,60
1 stuk(s)
per 100g
€ 3,20
1 stuk(s)
per 1000g
€ 41,90

En verder:

30 g Boter
200 ml Room
2 Sjalot
50 ml Droge witte wijn
naar smaak Verse peterselie of
naar smaak Dille
naar behoeven Saffraan
naar smaak Zout
Producten