Recept van Yvonne - Cassolette van tonijn, zalm en witvis

Spotgemakkelijk en o zo sjiek! - Voorgerecht - 4 personen

Cassolette van tonijn, zalm en witvis

  300  gr visstoofpot (tonijn, zalm, witvis)  

   30   gr boter 
  200  ml room
     2   sjalotten
   50   ml droge witte wijn  
          verse peterselie of verse dille
          saffraan,
          zout&peper 

Voorbereiding:

Verwarm de borden voor in de oven op +/- 100 graden.

Bereiding:

Snij de sjalotten heel fijn en bak ze glazig in de boter. Haal ze met een schuimspaan uit de boter, leg ze even opzij en bak vervolgens in dezelfde boter de vis (een paar minuten is genoeg). Leg deze ook opzij. Giet de boter af, maar laat de suikers van het bakken in de pan zitten. Blus af met de wijn. Doe de sjalotten terug in de pan en voeg de room toe met een klein beetje saffraan. Breng aan de kook en laat iets indikken. Breng op smaak met zout en peper. Doe de vis terug in de pan. Klaar!

Tip:
 
Serveer op een heet diep bord. Versier met een takje peterselie of dille. Een sneetje brood van briochedeeg met zoute (!) boter is heerlijk bij dit gerecht!De wijn? Een zalige Tavel rosé. Maar dan wel een goede. Bijvoorbeeld een Palai Mignon van Cyril Amido.

Ingrediënten