Recept van Mats - Koteletten van wild zwijn met cantharellen

Prachtig wildgerechtje - Hoofdgerecht - 4 personen

Koteletten van wild zwijn met cantharellen

Bereiding:
Kruid het vlees met onze overheerlijke vleeskruidenmix of peper en zout, naar smaak. Maak olie heet in een caquelon (ook wel poêlon genoemd, bij ons bekend van de kaasfondue). Bak het vlees aan weerszijden tot het mooi goudbruin is. Binnenin mooi rosé houden. Kerntemperatuur 55-57°C.

Uit de pan halen en op een warme plaats laten rusten. Het overtollige vet uit de caquelon verwijderen. Twee eetlepels boter erin laten smelten en de cantharellen (of andere paddenstoelen) hierin bakken tot ze al het overtollige vocht hebben uitgestoten. Nu de wijn toevoegen en aan de kook brengen. Daarna de room erbij gieten en het geheel in laten dampen tot twee derde over is. De laatste eetlepel boter er nu bij inroeren en vervolgens naar smaak afmaken met peper en zout.

Serveertip:
Serveer met een getourneerde, gefrituurde aardappel en een paar toastjes. Afgarneren met een plukje peterselie. Klaar!

Bereiding:
Als wijn raden wij u een rondborstige, edele wijn aan. Uit de Bourgogne zou dat een Volnay, een Chambertin, of een Pommard kunnen zijn. Uit de Bordeaux past een Margaux erg goed. Wie prefereert geen persoonlijke lening af te hoeven sluiten om deze wijnen te bekostigen verwijzen we naar een aantal uitstekende alternatieven: Een Chinon uit de Loirevallei, of een Corbieres uit de Languedoc Rousillon.

Ingrediënten

Maak een keuze:

8 Wildzwijnskoteletten
4 stuk(s)
per 160g
€ 6,95
8 stuk(s)
per 100g
€ 4,25

Maak een keuze:

250 gram Cantharel
250 gram Paddenstoelen

En verder:

60 ml Olijfolie
3 el. Boter
250 ml Room
1 stuk(s)
€ 1,30
naar smaak Peper en zout

Maak een keuze:

125 ml Madeira (medium)
125 ml Middelzoete witte wijn
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Caquelon
Kernthermometer