Recept van Mats - Duet van gegrilde tonijn en kabeljauw met een tricolore van truffe de Chine, pastinaak en winterpeen

Recept met een ster - Hoofdgerecht - 4 personen

Duet van gegrilde tonijn en kabeljauw met een tricolore van truffe de Chine, pastinaak en winterpeen

Weer zo'n rapsodie van sprankelende kleuraccenten, die uiteindelijk op uw smaakpapillen belanden als een geraffineerde symfonie van aroma's. Deze schotel vergt enige vaardigheid, maar is niet zo ingewikkeld als sommigen denken!

Ingrediënten

Maak uw keuze:

1 stuk(s)
per 200g
€ 3,55
1 stuk(s)
per 200g
€ 9,70

Maak uw keuze:

2 stuk(s)
per 200g
€ 5,90
2 stuk(s)
per 200g
€ 7,25
2 stuk(s)
per 200g
€ 7,25
2 stuk(s)
per 200g
€ 5,90

En verder:

100 gram Truffe de Chine
100 gram Winterpeen
100 gram Pastinaak
300 gram Basmatirijst
3 el. Oranje linzen
naar behoeven Olijfolie
naar smaak Azijn
naar behoeven Geklaarde boter
naar smaak Zout & peper uit de molen
Producten

Stap voor stap

Kook de wortel, de pastinaak en de truffe de Chine één voor één in zout water met een heel klein scheutje azijn. Snijd ze vervolgens in flinterdunne plakjes en leg ze op een bord dat vlak voor het serveren even in de magnetron kan. Kruid de vis met peper en zout en wrijf beide kanten in met wat olijfolie.

Bereiding:

Kook de rijst in zout water. Kook de linzen in 3 minuten gaar in zout water. Giet rijst en linzen af en vermeng ze. Doe een scheut gesmolten boter bij het mengsel. Grill de vis zonder toevoeging van vet op een gloeiend hete plaat. Let op: De kabeljauw gaart sneller dan de tonijn, en heeft de neiging te plakken aan de plaat. Zorg dus dat de kabeljauw "in beweging" blijft tijdens het grillen. De tonijn is het lekkerst als hij binnen nog was rauw is, dus beide vissen zijn in principe op dezelfde tijd klaar. Doe het bord met de groentegarnituur een paar seconden in de magnetron voor u serveert. Maak de geklaarde boter heet in een steelpannetje.

Serveertip:

Duet van gegrilde tonijn en kabeljauw met een tricolore van truffe de Chine, pastinaak en winterpeen

Leg de groenten op het bord, trancheer de tonijn en leg een aantal plakjes op het bord. Leg daar bovenop een mootje kabeljauw. Overgiet de vis met wat gloeiend hete geklaarde boter.

Wijntip:

Duet van gegrilde tonijn en kabeljauw met een tricolore van truffe de Chine, pastinaak en winterpeen

Een fruitige witte wijn, zoals een Staphylé uit het Verdicchio-gebied. Een Bianco del Veneto van Lenotti kan ook prima.