Recept van Mats - Filetlapje van de grill

Barbecuerecept - 4 personen

Filetlapje van de grill

Garnituur:

  • Kook de aardappelen in de schil.
  • Haal de broccoli uit elkaar in roosjes.
  • Gebruik de stam niet in dit gerecht. U kunt er wel allerlei andere lekker dingen mee maken.
  • Kook de broccoli in water met wat zout.
  • Blancheer de broccoli als volgt:
  • Haal de broccoli na 3 minuten uit het water (water niet weggooien), en leg hem in een bad met ijskoud water. Hierdoor blijft de fel groene kleur bewaard.
  • Laat even afkoelen. Hierna kunt u de broccoli verder koken tot deze gaar is. De kleur blijft bewaard.

Bereiding van de filetlapjes:
De kant-en-klare filetlapjes en de pampasteaks zijn al gekruid. Als u start met een hele varkensfilet, dan kunt u nu de plakken kruiden met onze kruidenmix of met zout & peper.

  • Haal ze geruime tijd van tevoren uit de koelkast om te voorkomen dat ze te lang moeten garen en droog worden op de grill.
  • Smeer ze eventueel in met wat olijfolie.
  • Grill ze op een barbecue of grillplaat, een minuut of 2 aan beide zijden.
  • Zorg ervoor dat de grill goed heet is, zodat een mooie kleur bereikt wordt aan de buitenkant, terwijl de binnenkant nog mals en sappig blijft en niet uitdroogt.

Ondertussen de saus voor de Broccoli:

  • Geklaarde boter laten smelten.
  • Eidooiers met water en citroensap loskloppen met een garde.
  • Op een zacht vuurtje de eidooiers tot een stevig en vast schuim kloppen.
  • Opletten dat de dooiers niet stollen!
  • Van het vuur weg de gesmolten boter beetje bij beetje door de eidooierschuim kloppen.
  • De saus op smaak brengen met zout en eventueel nog wat citroensap.

Serveren:
Maak de borden op met het vlees en de groenten. Drappeer de saus over de broccoliroosjes of maak een spiegeltje van de saus en leg het vlees daar bovenop. Klaar!

Wijntip:
Een fruitige witte wijn of een rosé. IJskoud.

Ingrediënten

Maak een keuze:

8 stuk(s)
per 120g
€ 2,35
8 stuk(s)
per 150g
€ 2,15
Snij 8 plakken van 150 gram
per 1500g
€ 16,35

En verder:

1 stuk(s)
€ 1,30
naar behoeven Olijfolie

Garnituur:

8 Middelgrote vastkokende aardappels
1 stronk Broccoli

Voor de saus:

3 Eidooiers
5 el. Water
¼ Citroensap
150 gram Geklaarde boter (klik voor recept)
naar smaak Zout
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat