Recept van Erik - Filet van wild zwijn met vlierbessenboter
Hoofdgerecht - 4 personen

Voorbereiding:
- Kruid de filets en laat ze rusten en op temperatuur komen. Maak de stoofpeertjes (zie recept) en gebruik voor wat extra kleur 10ml van het vlierbessenconcentraat .
- Breng wildfond aan de kook (let op: gebruik een fond zonder zout!).
- Voeg de resterende 20 ml vlierbessenconcentraat toe.
- Kook het vocht in tot ongeveer een derde over is.
- Doof de warmtebron en voeg 25 g boter toe. Laat de boter goed smelten en hou het geheel warm.
-
- Snij de plakjes spek in dunne reepjes en bak ze uit
- Kook de spruitjes en voeg ze toe aan de spekjes
- Maak een mooie aardappelpuree (zie ons recept)
Bereiding:
- Bak het vlees even snel aan aan beide kanten.
- Temper de warmtebron en gaar het vlees ongeveer 3 minuten aan weerskanten.
- Haal het vlees uit de pan en laat het even rusten.
Serveertip:
Serveer de filets met gekookte spruitjes en gebakken spekjes, een peertje, aardappelpuree en natuurlijk de heerlijke vlierbessenboter.
Wijntip:
Een ijskoude Muscat de Beaumes de Venise. Heerlijk.
Ingrediënten
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 6,20 | |
4 | Stoofpeertjes (klik voor recept) | ||
30 ml | Vlierbessenconcentraat (klik voor recept) | ||
50 gram | Boter | ||
50 ml | Wildfond (klik voor recept) | ||
naar smaak | Zout & peper uit de molen | ||
Voor de garnituur: |
|||
1 stuk(s) |
|
€ 19,35 | |
400 gram | Aardappelpuree (klik voor recept) | ||
400 gram | Spruitjes | ||