Recept van Erik - Filet van wild zwijn met vlierbessenboter

Hoofdgerecht - 4 personen

Filet van wild zwijn met vlierbessenboter

Voorbereiding:

  • Kruid de filets en laat ze rusten en op temperatuur komen. Maak de stoofpeertjes (zie recept) en gebruik voor wat extra kleur 10ml van het vlierbessenconcentraat .
  • Breng wildfond aan de kook (let op: gebruik een fond zonder zout!).
  • Voeg de resterende 20 ml vlierbessenconcentraat toe.
  • Kook het vocht in tot ongeveer een derde over is.
  • Doof de warmtebron en voeg 25 g boter toe. Laat de boter goed smelten en hou het geheel warm.
    • Snij de plakjes spek in dunne reepjes en bak ze uit
    • Kook de spruitjes en voeg ze toe aan de spekjes
    • Maak een mooie aardappelpuree (zie ons recept)

Bereiding:

  • Bak het vlees even snel aan aan beide kanten.
  • Temper de warmtebron en gaar het vlees ongeveer 3 minuten aan weerskanten.
  • Haal het vlees uit de pan en laat het even rusten.

Serveertip:
Serveer de filets met gekookte spruitjes en gebakken spekjes, een peertje, aardappelpuree en natuurlijk de heerlijke vlierbessenboter.

Wijntip:
Een ijskoude Muscat de Beaumes de Venise. Heerlijk.

Ingrediënten

4 stuk(s)
per 150g
€ 6,20
4 Stoofpeertjes (klik voor recept)
30 ml Vlierbessenconcentraat (klik voor recept)
50 gram Boter
50 ml Wildfond (klik voor recept)
naar smaak Zout & peper uit de molen

Voor de garnituur:

1 stuk(s)
€ 16,10
400 gram Aardappelpuree (klik voor recept)
400 gram Spruitjes
Producten