Recept van Erik - Filet van tamme eend in bacon met aardappelknödel en linzen

Recept met een ster - Hoofdgerecht - 4 personen

Filet van tamme eend in bacon met aardappelknödel en linzen

Voorbereiding:
Maak 4 Knödel volgens ons recept (klik op de link).

Bereiding:

  • Snijd de eendenborsten op maat (4 filets) en kruid ze
  • Bevestig de bacon met een tandenstoker aan de borst en braad deze rosé van binnen.
  • Leg aan de kant op een warme plaats.
  • De linzen in zout water bijtgaar koken, afgieten en in ijswater laten schrikken.
  • De spekblokjes en de gehakte sjalot in een koekenpan bakken.
  • Vet afgieten en de linzen erbij doen.
  • Afblussen met balsamico.
  • Nu de room erbij doen.
  • In laten koken tot de saus eruit gaat zien als een crème.

Serveertip: 

  • Linzen op de borden leggen.
  • Daar de eendenborst bovenop, tandenstoker verwijderen.
  • Daarnaast de knödel.
  • Afgarneren met een takje tijm. Klaar!

Wijntip:
Als wijn raden wij u een rondborstige, edele wijn aan. Uit de Bourgogne zou dat een Chambolle-Musigny, of een Aloxe-Corton kunnen zijn. Uit de Bordeaux een mooie Canon-Fronsac. Uit de Beaujolais misstaat ook een Chénas allerminst. Wilt u eens wat anders, probeer dan eens een Bandol uit de Provence.

Ingrediënten

4 Aardappelknödel (klik voor recept)
150 gram Linzen
50 gram in dobbelsteentjes
per 1500g
€ 16,90
1 Sjalot
naar bevoeven Balsamico
naar behoeven Room
naar smaak Zout & peper uit de molen
4 plakken
per 230g
€ 6,55

Maak een keuze:

2 stuk(s)
per 380g
€ 5,70
2 stuk(s)
per 400g
€ 10,05
2 stuk(s)
per 400g
€ 10,15
1 stuk(s)
per 700g
€ 17,45
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Tandenstoker 4