Recept van Erik - Filet van tamme eend in bacon met aardappelknödel en linzen
Recept met een ster - Hoofdgerecht - 4 personen

Voorbereiding:
Maak 4 Knödel volgens ons recept (klik op de link).
Bereiding:
- Snijd de eendenborsten op maat (4 filets) en kruid ze
- Bevestig de bacon met een tandenstoker aan de borst en braad deze rosé van binnen.
- Leg aan de kant op een warme plaats.
- De linzen in zout water bijtgaar koken, afgieten en in ijswater laten schrikken.
- De spekblokjes en de gehakte sjalot in een koekenpan bakken.
- Vet afgieten en de linzen erbij doen.
- Afblussen met balsamico.
- Nu de room erbij doen.
- In laten koken tot de saus eruit gaat zien als een crème.
Serveertip:
- Linzen op de borden leggen.
- Daar de eendenborst bovenop, tandenstoker verwijderen.
- Daarnaast de knödel.
- Afgarneren met een takje tijm. Klaar!
Wijntip:
Als wijn raden wij u een rondborstige, edele wijn aan. Uit de Bourgogne zou dat een Chambolle-Musigny, of een Aloxe-Corton kunnen zijn. Uit de Bordeaux een mooie Canon-Fronsac. Uit de Beaujolais misstaat ook een Chénas allerminst. Wilt u eens wat anders, probeer dan eens een Bandol uit de Provence.
Ingrediënten
4 | Aardappelknödel (klik voor recept) | ||
150 gram | Linzen | ||
50 gram in dobbelsteentjes |
per 1500g
|
€ 21,45 | |
1 | Sjalot | ||
naar bevoeven | Balsamico | ||
naar behoeven | Room | ||
naar smaak | Zout & peper uit de molen | ||
Maak een keuze: |
|||
2 stuk(s) |
per 400g
|
€ 10,30 | |
2 stuk(s) |
per 400g
|
€ 10,40 | |
1 stuk(s) |
per 700g
|
€ 17,90 | |
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Tandenstoker | 4 |