Recept van Mats - Garnalencocktail
Lekker ouderwets - Voorgerecht - 6 personen

Ach ja, garnalencocktail. Natuurlijk! Het ís en blijft een knaller voor de feestdagen en gelegenheden. Je kunt er niet omheen en bijna iedereen vindt het lekker. Onze garnalenvissers van Volendam en Stellendam zijn er trots op. En met recht.
Ingrediënten
1 stuk(s) |
per 500g
|
€ 25,35 | |
. | Of: | ||
1 stuk(s) |
per 500g
|
€ 14,35 | |
3 bladen | Romeinse sla | ||
1 el. | Peterselie, fijngehakt | ||
3 schijfjes | Citroen | ||
Voor de saus: |
|||
300 ml | Cocktailsaus | ||
Stap voor stap
Eerst de saus
Maak eerst de cocktailsaus volgens het recept dat u hier kunt vinden. Als u die afdekt met huishoudfolie, kan dat zelfs een dagje in de ijskast verdragen.
Dan de cocktail
Scheur de slabaderen met de hand in kleine stukjes en verdeel deze over 6 glazen zodat een mooi bodempje ontstaat. Verdeel vervolgens de garnalen over de 6 glazen. Begiet de garnalen nu met de cocktailsaus.
Serveertip
Garneer af met wat versgehakte peterselie en een half of kwart plakje citroen. Serveer er een toastje bij. Klaar!.
Wijntip
Een witte wijn met een mooi fleurig houtboeket doet het hier goed bij. In de Bourgogne, meer specifiek in de Côte de Beaune, kan men zoiets tegenkomen in de betere cru's zoals Chassagne Montrachet, Puligny Montrachet of Meursault. Sommige Chileense witte wijnen (die vaak stukken vriendelijker zijn voor de knip) hebben deze karakteristieken ook.
Dit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.