Recept van Mats - Gegrilde gemarineerde runderlappen met honing en rozemarijn

3-4 minuten grillen per kant! - Barbecuerecept - 4 personen

Gegrilde gemarineerde runderlappen met honing en rozemarijn

Bereiding:

  • Doe de wijn, honing, mosterd, knoflook, rozemarijn en olie in een kom en vermeng het geheel.
  • Doe de runderlappen in een diepvrieszak, giet de marinade erbij en sluit de zak hermetisch af.
  • Leg hem minstens 12 uur in de koelkast.
  • Verwarm de barbecue of grillplaat tot middelhoge temperatuur.
  • Haal het vlees uit de marinade
  • Droog het af
  • Kruid het met peper & zout of uw eigen rub
  • 3-4 minuten grillen per kant, tot het vlees stevig is en rosé binnenin. Klaar!

Serveertip:
Serveer met zilvervliesrijst en spruitjes.

Wijntip:
Voor de wijn moet u uitgaan van een mooie ronde, diep smakende rode wijn. Niet al te zuur, om de smaak van de marinade tot zijn recht te laten komen. 

Ingrediënten

Maak een keuze:

Snij 4 lappen van 150 gram
per 1000g
€ 14,80
4 stuk(s)
per 150g
€ 2,50
Snij 4 lappen van 150 gram
per 1700g
€ 68,10
4 stuk(s)
per 150g
€ 5,75

En verder:

200 ml Droge witte wijn
30 ml Honing
60 ml Fijne Franse mosterd
3 tn. Fijngehakte knoflook
1 takje Grof gehakte verse rozemarijn
flinke scheut Olijfolie
naar smaak Zout & peper uit de molen
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat
Kernthermometer