Recept van Mats - Gegrilde gemarineerde lamslappen met honing en rozemarijn

3-4 minuten grillen per kant! - Barbecuerecept - 4 personen

Gegrilde gemarineerde lamslappen met honing en rozemarijn
4   lamslappen van 200 gr.
125 ml droge witte wijn
60 ml witte wijn
30 ml vloeibare honing
60 ml Franse fijne mosterd
3 teentjes fijngehakte knoflook
1 takje grof gehakte verse rozemarijn
    peper & zout

Bereiding:
Doe de wijn, honing, mosterd, knoflook, rozemarijn en olie in een kom en vermeng het geheel. Doe de lamslappen in een diepvrieszak, giet de marinade erbij en sluit de zak hermetisch af. Leg hem minstens 2 uur in de koelkast. Verwarm de barbecue of grillplaat tot middelhoge temperatuur. 3-4 minuten grillen per kant, tot het vlees stevig is en rosé binnenin. Klaar!

Tip:
Serveer met zilvervliesrijst en spruitjes. Voor de wijn moet u uitgaan van een mooie ronde, diepsmakende rode wijn. Niet al te zuur, om de smaak van de marinade tot zijn recht te laten komen. 

Ingrediënten