Recept van Mats - Gegrilde runderspies met aardappelfantasie en kurkumamayonaise
Barbecuerecept - 6 personen

Voorbereiding:
- Maak een mayonaise (klik hier voor een recept).
- Voeg nu de kurkuma, de honing en 25 ml room toe.
- Roer goed door elkaar.
- Schil de aardappelen en rasp ze met een grove rasp.
- Voeg de rest van de room toe, breng op smaak met zout en peper.
- Doe het mengsel in een aardewerken bakje.
- Verwarm in de magnetron 7 minuten op 900W.
- Zet het bakje nu onder de grill van uw oven en laat het goudbruin opkleuren.
Bereiding:
- Uw spiesen zijn meestal al gekruid. Kruid ze anders met onze kruidenmix. Verwarm uw grill of barbecue en braad de spiesen rondom bruin.
- Reken op ongeveer 1,5 minuut per zijde.
- Leg de spiesen in een schaal en dek af met aluminiumfolie. Laat 4 minuten rusten.
Serveertip:
Zie afbeelding. Wij hebben voor dit recept gekozen voor de jodenhaasspies.
Wijntip:
Een lichte of iets gewichtigere rode wijn: Beaujolais Villages, Châteauneuf-du-Pape, Côte de Beaune-Villages, Côtes du Rhône Villages, Côtes du Rousillon Villages. Een Italiaanse Bardolino zou nog kunnen, een Morellino di Scansano al helemaal.
Ingrediënten
Maak een keuze: |
|||
12 stuk(s) |
per 80g
|
€ 3,05 | |
12 stuk(s) |
per 50g
|
€ 1,85 | |
12 stuk(s) |
per 80g
|
€ 2,95 | |
12 stuk(s) |
per 50g
|
€ 1,45 | |
12 stuk(s) |
per 50g
|
€ 1,85 | |
12 stuk(s) |
per 50g
|
€ 2,25 | |
12 stuk(s) |
per 50g
|
€ 1,35 | |
En verder: |
|||
800 gram | Vastkokende aardappel | ||
75 ml | Room | ||
50 ml | Mayonaise (klik voor recept) | ||
¼ tl. | Turmeric | ||
1 el. | Honing | ||
naar smaak | Zout en peper | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Barbecue - BBQ | |||
Barbecuegereedschap | |||
Grillplaat | |||
Oven | |||
Rasp | |||
Zilverpapier |