Recept van Mats - Gegrilde runderspies met aardappelfantasie en kurkumamayonaise

Barbecuerecept - 6 personen

Gegrilde runderspies met aardappelfantasie en kurkumamayonaise

Voorbereiding:

  • Maak een mayonaise (klik hier voor een recept).
  • Voeg nu de kurkuma, de honing en 25 ml room toe.
  • Roer goed door elkaar.
  • Schil de aardappelen en rasp ze met een grove rasp.
  • Voeg de rest van de room toe, breng op smaak met zout en peper.
  • Doe het mengsel in een aardewerken bakje.
  • Verwarm in de magnetron 7 minuten op 900W.
  • Zet het bakje nu onder de grill van uw oven en laat het goudbruin opkleuren.

Bereiding: 

  • Uw spiesen zijn meestal al gekruid. Kruid ze anders met onze kruidenmix. Verwarm uw grill of barbecue en braad de spiesen rondom bruin.
  • Reken op ongeveer 1,5 minuut per zijde.
  • Leg de spiesen in een schaal en dek af met aluminiumfolie. Laat 4 minuten rusten. 

Serveertip: 
Zie afbeelding. Wij hebben voor dit recept gekozen voor de jodenhaasspies.

Wijntip:
Een lichte of iets gewichtigere rode wijn: Beaujolais Villages, Châteauneuf-du-Pape, Côte de Beaune-Villages, Côtes du Rhône Villages, Côtes du Rousillon Villages. Een Italiaanse Bardolino zou nog kunnen, een Morellino di Scansano al helemaal.

Ingrediënten

Maak een keuze:

12 stuk(s)
per 80g
€ 2,85
12 stuk(s)
per 50g
€ 1,80
12 stuk(s)
per 80g
€ 2,90
12 stuk(s)
per 50g
€ 1,35
12 stuk(s)
per 50g
€ 1,90
12 stuk(s)
per 50g
€ 2,15
12 stuk(s)
per 50g
€ 1,35

En verder:

800 gram Vastkokende aardappel
75 ml Room
50 ml Mayonaise (klik voor recept)
¼ tl. Turmeric
1 el. Honing
naar smaak Zout en peper
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat
Oven
Rasp
Zilverpapier