Recept van Mats - Gegrilde lendesteakjes

met gnocchi - Barbecuerecept - 4 personen

Gegrilde lendesteakjes

Gnocchi
Gnocchi (uitspr. njokkie) zijn deegkussentjes die in principe gemaakt kunnen worden van een groot aantal verschillende meelsoorten of zetmeelhoudende producten, zoals tarwe, rijst, aardappelen, brood, en peulvruchten. De meest voorkomende soort zijn toch wel de "gnocchi di patate",  aardappelgnocchi. In de Italiaanse keuken zijn ook gnocchi van griesmeel erg populair. Bovendien bestaat een pastasoort die gnocchi of gnocchetti heet. Deze heeft eigenlijk niet veel meer met de echte deegkussentjes te maken dan in de vorm, die er vaag op lijkt. Gnocchi zijn meestal rond van vorm en worden gekookt in water of bouillon, en geserveerd met verschillende sauzen. Vaak wordt aan het deeg een product toegevoegd, zoals spinazie, pompoen, of rode biet, dat niet alleen de smaak beinvloedt, maar natuurlijk ook zorgt voor een mooie kleur.

 

Ingrediënten

8 stuk(s)
per 120g
€ 3,25
naar behoeven Olijfolie

Voor de gnocchi:

150 gram p.p. Aardappelgnocchi - klik voor recept

Garnituur:

paar stengels Gekookt, in stengels gesneden
2 Gekookt, in stengels gesneden
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Groentenmolen
Barbecue - BBQ
Grillplaat

Stap voor stap

Bereiding:

Zorg voor een goed hete barbecue of grillplaat. Wrijf de stukjes vlees heel iets in met olijfolie. U hoeft het vlees niet te kruiden, het is al voorgekruid. Grill het vlees ongeveer 1 minuut aan iedere van de 4 kanten.

Serveertip:

Gegrilde lendesteakjes

Serveer met licht gestoofde groenten, zoals bijvoorbeeld selderij en wortel. Om de gnocchi extra lekker te maken kunt u een paar blaadjes verse salie in de boter meestoven voordat u de gnocchi daarmee begiet.

Wijntip:

Gegrilde lendesteakjes

Een niet te zware, fruitige rode wijn. Maar een biertje lijkt ons ook wel lekker.... 

Wilt u eens een lekkere barbecuesaus zelf maken? Kijk dan naar onze recepten voor barbecuesauzen:

criolla  pebre  pico de gallo  chimichurri  Vinagrete