Recept van Mats - Gegrilde tonijnloin met Baskische gevulde tomaten

Dit is genieten! Je waant je zo weer op vakantie in Frankrijk! - Barbecuerecept - 4 personen

Gegrilde tonijnloin met Baskische gevulde tomaten

    4     stevige moten tonijnloin, ongeveer 1,5-2 cm dik  
           olijfolie
    8     smaakvolle tomaten
    1     teentje knoflook
           verse peterselie
           paneermeel
           zout&peper

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding:
Snij de bovenkant van de tomaten af en schraap ze uit. Maak een mengsel (kan met een vijzel, een klein keukenmachinetje, of een staafmixer) van knoflook, peterselie, paneermeel en een beetje zout naar smaak. Voeg olijfolie toe om het smeuïg te maken. Vul hiermee de uitgeholde tomaten.

Zet de tomaten in de oven.

Na een minuut of 10 wrijft u de tonijnloin in met olijfolie. Bak deze op de bbq of in een gloeiend hete koekenpan zonder toegevoegd vet, 2 minuten per kant. Serveer de tonijn met de tomaatjes uit de oven.

Serveertip:

Heerlijk met een echte Baskische piperade. Maar daarover misschien later eens:)

Wijntip:
En wat drinken we hierbij? Een RODE wijn! Wij adviseren een gekoelde rode Sancerre, rode Saumur of Chinon.

 

Ingrediënten