Recept van Mats - Gegrilde visfilets met Baskische gevulde tomaten

Dit is genieten! Je waant je zo weer op vakantie! - Barbecuerecept - 4 personen

Gegrilde visfilets met Baskische gevulde tomaten

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding:

  • Snij de bovenkant van de tomaten af en schraap ze uit.
  • Maak een mengsel (kan met een vijzel, een klein keukenmachinetje, of een staafmixer) van knoflook, peterselie, paneermeel en een beetje zout naar smaak.
  • Voeg olijfolie toe om het smeuïg te maken.
  • Vul hiermee de uitgeholde tomaten.
  • Zet de tomaten in de oven.
  • Na een minuut of 10 wrijft u de visfilets in met olijfolie.
  • Braad deze op de bbq of in een gloeiend hete koekenpan zonder toegevoegd vet, 2 minuten per kant.

Serveertip:
Serveer de vis met de tomaatjes uit de oven.

Wijntip:
En wat drinken we hierbij? Een Txakoli natuurlijk. What else?

Mats

 

Ingrediënten

Maak een keuze:

4 stuk(s)
per 200g
€ 4,05
4 stuk(s)
per 200g
€ 12,50
4 stuk(s)
per 200g
€ 6,75
4 stuk(s)
per 200g
€ 7,25
4 stuk(s)
per 200g
€ 6,60

En verder:

naar behoeven Olijfolie
8 Middelgrote trostomaten met veel smaak
1 tn. Knoflook
1 bosje Peterselie
1 Naar behoeven
naar smaak Zout & peper uit de molen
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat
Oven
Ovenschaal
Keukenmachine
Blender
Staafmixer