Recept van Erik - Beurre Café de Paris

Een variant van kruidenboter - Basisrecept - 20 personen

Beurre Café de Paris

Kruidenboter. De beurre Café de Paris lijkt erg op een andere boter die vaak bij gegrild vlees wordt gebruikt, de fameuse "beurre Maître d'hotel", die in Nederland kruidenboter (klik voor recept) is gaan heten. De samenstelling is echter niet hetzelfde: Maître d'hotel bevat alleen maar zoute boter, peterselie, en citroensap. Thuis te maken!

Bereiding :
Het is bijna onmogelijk deze boter in kleine hoeveelheden te maken. Geluk bij een ongeluk is dat deze boter in de diepvries vrijwel onbeperkt goed blijft. Ons recept geeft boter voor een man of 20.

  • Breng de boter in een ruime kom op kamertemperatuur
  • Mix alle andere ingrediënten in de blender zo fijn mogelijk
  • Klop de boter zo luchtig mogelijk op
  • Voeg de gemalen ingrediënten toe
  • Vermeng alles goed

Vervolgens geeft u vorm aan de boter: meestal gebeurt dit als volgt:

  • Doe de boter in een spuitzak zonder mondstuk met een opening van 4-5 cm
  • Spuit lange cilinders op een bakplaat
  • Vries dit in
  • Snij vlak voor het gebruik de boter met een warm mes in plakjes

Zie ook: Beurre Maître d'hôteldaslookboter

Ingrediënten

2 Ansjovisfilet
2 tn. Knoflook
300 gram Boter
1 el. Gehakte peterselie
3 Franse augurkjes (cornichons)
1 el. Kikkoman
1 snufje Tijm
1 el. Worcestershiresaus, ook wel Worcestersaus
1 el. Scherpe dijonmosterd
1 Sjalot
1 snufje kerriepoeder

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Blender
Spuitzak
Bakblik