Recept van Erik - Beurre Café de Paris

Een variant van kruidenboter - Basisrecept - 20 personen

Beurre Café de Paris

Kruidenboter. De beurre Café de Paris lijkt erg op een andere boter die vaak bij gegrilld vlees wordt gebruikt, de fameuse "beurre Maître d'hotel", die in Nederland kruidenboter is gaan heten. De samenstelling is echter niet hetzelfde: Maître d'hotel bevat alleen maar zoute boter, peterselie, en citroensap. Thuis te maken!

Benodigdheden:

    Voor 400 gram boter:    
    1   sjalot
    1 el. gehakte peterselie
    2 tn. verse knoflook
    3   franse zure augurkjes (cornichons)
    2   ansjovisfilets
    1 el. worcestershire saus
    1 el. scherpe Dijon mosterd
    1 tl. kerriepoeder
    1 snufje tijm
    1 snufje marjolein
    1 el. lichte sojasaus (Kikkoman)
    300 gr. boter


Bereiding van de boter:
Het is bijna onmogelijk deze boter in kleine hoeveelheden te maken. Geluk bij een ongeluk is dat deze boter in de diepvries vrijwel onbeperkt goed blijft. Ons recept geeft boter voor een man of 20. Breng de boter in een ruime kom op kamertemperatuur. Mix alle andere ingrediënten in de blender zo fijn mogelijk. Klop de boter zo luchtig mogelijk op. Voeg de gemalen ingrediënten toe. Vermeng alles goed. Vervolgens geeft u vorm aan de boter: Meestal gebeurt dit als volgt: Doe de boter in een spuitzak zonder mondstuk met een opening van 4-5 cm. Spuit lange cilinders op een bakplaat. Vries dit in. Snij voor het gebruik met een warm mes plakjes. In ons recept hebben we gekozen voor een andere methode: Stort de boter in een vierkante vorm en laat hard worden in de koelkast. Steek vervolgens met een meloensteker bolletjes uit de boter en leg deze terug in de koelkast

Zie ook: Beurre Maître d'hôtel

Ingrediënten