Recept van Mats - Gegrilde runderentrecôte
Lekker met kruidenboter - Barbecuerecept - 4 personen

Ingrediënten
Maak een keuze: |
|||
Snij 4 steaks van 250 gram af |
per 1000g
|
€ 31,15 | |
4 stuk(s) |
per 225g
|
€ 9,20 | |
4 stuk(s) |
per 250g
|
€ 7,80 | |
4 stuk(s) |
per 200g
|
€ 9,55 | |
4 stuk(s) |
per 200g
|
€ 6,95 | |
4 stuk(s) |
per 200g
|
€ 6,70 | |
4 stuk(s) |
per 250g
|
€ 11,50 | |
4 stuk(s) |
per 250g
|
€ 8,25 | |
Lekker erbij (maak een keuze): |
|||
100 gram | Eigengemaakte kruidenboter (klik voor recept) | ||
100 gram | Beurre Café de Paris (klik voor recept) | ||
100 gram | Daslookboter (klik voor recept) | ||
100 gram |
|
€ 2,90 | |
En verder: |
|||
1 | Olijfolie | ||
1 stuk(s) |
|
€ 1,30 | |
Nog meer geschikt vlees: |
|||
4 x 200-250 gram |
per 3000g
|
€ 127,15 | |
4 stuk(s) |
per 200g
|
€ 10,25 | |
4 x 200-250 gram |
per 1000g
|
€ 29,40 | |
4 x 200-250 gram |
per 1000g
|
€ 41,55 | |
4 x 200-250 gram |
per 5000g
|
€ 138,25 | |
4 x 200-250 gram |
per 1000g
|
€ 39,00 | |
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Barbecue - BBQ | |||
Barbecuegereedschap | |||
Grillplaat | |||
Kernthermometer | |||
Zilverpapier |
Stap voor stap
Voorbereiding:

Breng het vlees op kamertemperatuur.
Bereiding:

Kruid de entrecôte naar believen. Onze vleeskruidenmix is hier uitstekend geschikt voor.

Even wat knoflook uit de pers

Wrijf het vlees in met wat olijfolie

Ready to go! Zorg voor een hete barbecue.

- Vlees op de grill. Liefst barbecue, eventueel een grillplaat of in een gloeiend hete koekenpan waar geen verdere vetten aan toegevoegd zijn.
- De baktijd hangt af van hoe u het vlees wilt: Medium, rare of well done. Raadpleeg onze kerntemperaturentabel

Lekker is om tijdens de bereiding in de kolen een bosje verse rozemarijn te laten verbranden (vlam niet in de buurt van het vlees laten komen). De rook trekt dan prachtig mooi het vlees in.
Serveertip:

Serveer met aardappelpuree (klik voor recept) en in olijfolie gebakken wilde spinazie waaraan u alleen wat zout, knoflook en pijnpitten toevoegt. En natuurlijk met kruidenboter (klik op de recepten op deze pagina)
Wijntip:

Een mooie ronde rode wijn. Of bier uit de mancave.