Recept van Mats - Gegrilde runderentrecôte

Lekker met kruidenboter - Barbecuerecept - 4 personen

Gegrilde runderentrecôte

tang

Mats eet smakelijk

Mats

Ingrediënten

Maak een keuze:

Snij 4 steaks van 250 gram af
per 1000g
€ 29,50
4 stuk(s)
per 250g
€ 10,55
4 stuk(s)
per 225g
€ 8,95
Snij 4 steaks van 250 gram af
per 1000g
€ 38,80
4 stuk(s)
per 250g
€ 7,80
4 stuk(s)
per 200g
€ 9,45
4 stuk(s)
per 200g
€ 6,60
4 stuk(s)
per 200g
€ 6,45
4 stuk(s)
per 250g
€ 11,40
4 stuk(s)
per 250g
€ 7,80

Lekker erbij (maak een keuze):

100 gram Eigengemaakte kruidenboter (klik voor recept)
100 gram Beurre Café de Paris (klik voor recept)
100 gram Daslookboter (klik voor recept)
100 gram
€ 2,65

En verder:

1 Olijfolie
1 stuk(s)
€ 1,30
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat
Kernthermometer
Zilverpapier

Stap voor stap

Voorbereiding:

Gegrilde runderentrecôte

Breng het vlees op kamertemperatuur.

Bereiding:

Gegrilde runderentrecôte

Kruid de entrecôte naar believen. Onze vleeskruidenmix is hier uitstekend geschikt voor.

Gegrilde runderentrecôte

Even wat knoflook uit de pers

Gegrilde runderentrecôte

Wrijf het vlees in met wat olijfolie 

Gegrilde runderentrecôte

Ready to go! Zorg voor een hete barbecue.

Gegrilde runderentrecôte
  • Vlees op de grill. Liefst barbecue, eventueel een grillplaat of in een gloeiend hete koekenpan waar geen verdere vetten aan toegevoegd zijn.
  • De baktijd hangt af van hoe u het vlees wilt: Medium, rare of well done. Raadpleeg onze kerntemperaturentabel

Gegrilde runderentrecôte

Lekker is om tijdens de bereiding in de kolen een bosje verse rozemarijn te laten verbranden (vlam niet in de buurt van het vlees laten komen). De rook trekt dan prachtig mooi het vlees in.

Serveertip:

Gegrilde runderentrecôte

Serveer met aardappelpuree (klik voor recept) en in olijfolie gebakken wilde spinazie waaraan u alleen wat zout, knoflook en pijnpitten toevoegt. En natuurlijk met kruidenboter (klik op de recepten op deze pagina)

Wijntip:

Gegrilde runderentrecôte

Een mooie ronde rode wijn. Of bier uit de mancave.