Recept van Mats - Gegrilde Black Angussukade

Een sukade die je als biefstuk kunt eten! - Barbecuerecept - 4 personen

Gegrilde Black Angussukade

Voorbereiding:

  • Snij de sukade overlangs door, vlak onder en boven de centrale zeen die door de hele sukade loopt.
  • Verwijder de zeen volledig.
  • Snij van de twee helften van de sukade mooie, handzame plakjes.
  • Wrijf deze in met wat knoflook en wat olijfolie.
  • Kruid ze met onze kruidenmix of peper en zout.

Bereiding:

  • Leg de lapjes vlees op een voorverwarmde, niet al te hete grillplaat of op de barbecue.
  • Bak het vlees voorts aan weerszijden 2 tot 4 minuten, afhankelijk van hoe gaar u het wenst.
  • Als het stevig aanvoelt is het vlees klaar.

Serveertip:
U zou hier wat beurre maître d'hotel bij kunnen serveren. Als garnituur zijn Franse frietjes erg op hun plaats. Daarbij een frisse groene salade en u heeft een prachtig gerecht.

Wijntip:
Een Beaujolais zou prima kunnen. Een Fleurie bijvoorbeeld. Maar het zou natuurlijk leuker zijn de Amerikanen eer te doen door iets uit te zoeken uit hetzelfde "Terroir", in ruime zin, van de Black Angus. Een mooie Californische dan maar, iets uit Napa Valley, niet te pretentieus. Helemaal in thema zou een Argentijnse rode "Aberdeen Angus Malbec" zijn. Leuk voor een keer, en zeker niet vies. 

Wilt u eens een lekkere barbecuesaus zelf maken? Kijk dan naar onze recepten voor barbecuesauzen:

criolla  pebre  pico de gallo  chimichurri  Vinagrete

 

Ingrediënten

Maak een keuze:

4 stuk(s)
per 200g
€ 6,65
Snij 4 steaks van 200 gram
per 2000g
€ 56,10
Snij 4 steaks van 200 gram
per 2200g
€ 55,60

En verder:

naar smaak Knoflook uit de pers
naar behoeven Olijfolie
1 stuk(s)
€ 1,30
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Knoflookpers
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat
Kernthermometer