Recept van Yvonne - Gekonfijte varkenswangen met groentenrijst

Met gele biet en paarse winterpeen - Hoofdgerecht - 4 personen

Gekonfijte varkenswangen met groentenrijst

Voorbereiding:
Snij de groenten dauphinoise (kleine blokjes) en kook ze samen, zonder water, in een afgesloten container in de magnetron tot ze gaar zijn. Breng op smaak met wat zout.. Kook de zilvervliesrijst in zout water beetgaar.

Bereiding:
Leg de varkenswangen (ook wel: varkenskonen) met het vet in een cocotte of braadpan en laat ze op een laag vuurtje langzaam warm worden (rond de 70° C). Vermeng de rijst met de groenten en een paar lepels van het vet van de varkenskonen.

Wijntip:
Een wijn die de vettigheid van de saus kan hebben, terwijl hij de lichte smaak van wit vlees niet gaat overheersen. Een Beaujolais zou goed kunnen. Een mooie Tavel is te proberen.

Ingrediënten

8 Gekonfijte varkenswang (klik voor recept)
100 gram Knolselderij
1 Paarse peen
1 Gele biet
1 Winterpeen
400 gram Zilvervliesrijst
naar smaak Zout

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Garneerring
Magnetron
Cocotte