Recept van Yvonne - Gesauteerde katenhaas met zontomaatje in filodeeg en peperonata

Hoofdgerecht - 6 personen

Gesauteerde katenhaas met zontomaatje in filodeeg en peperonata
Ingrediënten       Keukenbenodigdheden:
6   katenhazen   Oven
600 g peperonata    
6   zongedroogde tomaten    
2   vellen filodeeg    
600 g zilvervliesrijst    
2 el. rode linzen    

Voorbereiding:
Maak een peperonata van rode paprika (ongeveer 1 paprika per persoon: klik hier voor een recept). Kook de zilvervliesrijst en de linzen apart van elkaar. Wanneer ze gaar zijn voegt u ze bij elkaar.

Wikkel per persoon 1 zongedroogde tomaat in 1/3 blad filodeeg. Bestrijk met gesmolten boter en bak goudbruin en knapperig in de oven op 180° C.

Bereiding:
Bak de katenhaasjes rondom bruin. Temper de warmtebron en gaar het vlees een minuutje of 7 door. Laat even rusten.

Wijntip:
Een lichte rode wijn of een wat stevigere witte. In ieder geval iets dat het zure van de tomaat aankan maar niet gaat overheersen.

Ingrediënten