Recept van Yvonne - Gesauteerde katenhaas met zontomaatje in filodeeg en peperonata

We maken ze zelf. Geinig hè? - Hoofdgerecht - 6 personen

Gesauteerde katenhaas met zontomaatje in filodeeg en peperonata

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven tot 180 graden
  • Maak een peperonata van rode paprika (ongeveer 1 paprika per persoon: klik hier voor een recept).
  • Kook de zilvervliesrijst en de linzen apart van elkaar.
  • Wanneer ze gaar zijn voegt u ze bij elkaar.
  • Wikkel per persoon 1 zongedroogde tomaat in 1/3 blad filodeeg.
  • Bestrijk met gesmolten boter en bak goudbruin en knapperig in de oven op 180° C.

Ingrediënten

61 stuk(s)
per 400g
€ 8,80
2 vellen Filodeeg
600 gram Peperonata (klik voor recept)
6 Zongedroogde tomaten
Zilvervliesrijst Rijst
2 el. Rode linzen
naar behoeven Gesmolten boter
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Oven

Stap voor stap

Bereiding:

  • Bak de katenhaasjes rondom bruin.
  • Temper de warmtebron en gaar het vlees een minuutje of 7 door.
  • Laat even rusten.

Wijntip:
Een lichte rode wijn of een wat stevigere witte. In ieder geval iets dat het zure van de tomaat aankan maar niet gaat overheersen.