Recept van Erik - Mosterdsaus

Makkelijker dan u denkt! - Basisrecept - 4 personen

Mosterdsaus

Bereiding:
 Maak van de boter en de bloem een blonde roux (sausbasis) door de boter te smelten, de bloem er bij in te zeven en al roerend de massa te garen, mooi glad en zonder klontjes. Vervolgens voegt u, scheut voor scheut, de melk en de bouillon toe en blijft u roeren om een mooie gladde saus te verkrijgen. De saus een minuut of vijf laten garen op laag vuur. Nu een scheut witte wijn erbij, en vervolgens de mosterd. Op smaak brengen met zout. Uw mosterdsaus is klaar.

Ingrediënten

50 gram Boter
50 ml Kalfsbouillon (klik voor recept)
1 stuk(s)
€ 3,40
2 el. Bloem
100 ml Melk
1 scheutje Droge witte wijn
naar smaak Zout & peper uit de moelen
Producten