Recept van Erik - Mosterdsaus
Makkelijker dan u denkt! - Basisrecept - 4 personen

Bereiding:
Maak van de boter en de bloem een blonde roux (sausbasis) door de boter te smelten, de bloem er bij in te zeven en al roerend de massa te garen, mooi glad en zonder klontjes. Vervolgens voegt u, scheut voor scheut, de melk en de bouillon toe en blijft u roeren om een mooie gladde saus te verkrijgen. De saus een minuut of vijf laten garen op laag vuur. Nu een scheut witte wijn erbij, en vervolgens de mosterd. Op smaak brengen met zout. Uw mosterdsaus is klaar.
Ingrediënten
50 gram | Boter | ||
50 ml | Kalfsbouillon (klik voor recept) | ||
1 stuk(s) |
|
€ 3,40 | |
2 el. | Bloem | ||
100 ml | Melk | ||
1 scheutje | Droge witte wijn | ||
naar smaak | Zout & peper uit de moelen | ||