Recept van Mats - Sukade van Black Angus uit de koekenpan met knolselderijpuree en bietenrijst

Deze sukade kunt u zomaar om en om in de pan doen - Hoofdgerecht - 4 personen

Sukade van Black Angus uit de koekenpan met knolselderijpuree en bietenrijst

Voorbereiding:

  • Schil de knolselderij en snijd deze in blokken van ongeveer 2-3 cm.
  • Kook deze gaar in deze bouillon en giet ze af.
  • Doe ze terug in de pan en pureer ze met een staafmixer. Voeg wat room toe om de puree iets smeuïger te krijgen, indien nodig.
  • Kook de rode biet in de schil gaar in zout water met een scheutje azijn (voor de kleur). Dit duurt ongeveer een half uur.
  • Laat afkoelen en schil de biet daarna.
  • Snij deze vervolgens eerst in dikke plakken en daarna in reepjes.
  • Kook de rijst in zout water gaar.
  • Giet af en voeg de reepjes biet en een klontje boter toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Bereiding:

  • Kruid de sukadesteaks als biefstuk. Onze Meerdanvlees vleeskruidenmix is hier uitstekend geschikt voor maar het kan ook met peper & zout.
  • Bak het vlees voorts in hete geklaarde boter aan weerszijden 2 tot 4 minuten, afhankelijk van de dikte en van hoe gaar u het vlees wenst. Als het stevig aanvoelt is het vlees klaar. (zie ook onze finger test - klik op de link).
  • Frituur ondertussen heel snel de takjes peterselie. Ze moeten krokant worden maar hoeven niet te verkleuren. Klaar!

Serveertip:
Stort de puree m.b.v. een garneerring op de borden en leg er wat gefrituurde peterselie bovenop. Serveer de plakken sukade met wat bietenrijst. Luister het geheel op met wat zwart zout.

Wijntip:
Een beaujolais zou prima kunnen. Een Fleurie bijvoorbeeld. Maar het zou natuurlijk leuker zijn de Amerikanen eer te doen door iets uit te zoeken uit hetzelfde "Terroir", in ruime zin, van de Black Angus. Een mooie Californische dan maar, iets uit Napa Valley, maar niet te pretentieus.

Ingrediënten

Maak een keuze:

4 stuk(s)
per 150g
€ 4,45
4 steaks van 150 gram
per 2000g
€ 56,10
4 steaks van 150 gram
per 2200g
€ 49,25

Maak een keuze:

500 ml Kippenbouillon (klik voor recept)
500 ml Kalfsbouillon (klik voor recept)

En verder:

500 gram Knolselderijpuree (klik voor recept)
300 gram Basmati
25 ml Witte wijn
4 plukjes Krulpeterselie
1 scheutje Azijn
1 scheutje Room
1 Rode biet
35 gram Geklaarde boter (klik voor recept)
eventueel Zwart zout
naar smaak Zout & peper uit de molen
1 stuk(s)
€ 1,30
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Friteuse
Garneerring
Staafmixer