Recept van Yvonne - Haaskarbonade met eekhoorntjesbroodsaus en minipaksoy

Hoofdgerecht - 4 personen

Haaskarbonade met eekhoorntjesbroodsaus en minipaksoy

Dit gerecht vraagt om een niet e vette karbonade. Vlees aan de magere kant, zoals een rib- of haaskarbonade, is het meest geschikt.

Ingrediënten

Maak een keuze:

4 stuk(s) of
per 200g
€ 2,35
4 stuk(s)
per 175g
€ 2,05
4 stuk(s)
per 175g
€ 2,00
4 stuk(s)
per 200g
€ 2,30

En verder:

naar smaak, zout en peper of
€ 1,25
8 plakken
€ 14,40
1/2 el. gedroogd eekhoorntjesbrood
naar behoeven Boter
8 mini shanghai paksoy's
150 ml room
25 ml droge witte wijn

Garnituur:

800 gram Aardappelpuree (klik voor recept)
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Bakblik 1
Oven met grill

Stap voor stap

Voorbereiding

  • Hak de paddestoelen in kleine stukjes en overgiet ze met wat melk.
  • Warm deze op tot bijna kookpunt en laat rustig afkoelen. Hierdoor worden de paddestoelen weer zacht en laten ze hun smaak los.
  • Maak voor de garnituur een lekkere aardappelpuree.

Bereiding

  • Bak de paksoy heel even aan in hete boter.
  • Nog voor ze verkleuren blust u de boter af met ¼ kopje water.
  • Sluit de pan af en laat de groenten 7 minuten op zacht vuur stoven.
  • Rol ze daarna in het spek. Leg ze op een bakblik.

 

  • Kruid het vlees met zout en peper en braad het ongeveer 5 minuten aan beide kanten tot het stevig aanvoelt.
  • Haal het vlees uit de pan.
  • Blus de boter af met het mengsel van paddestoelen en melk en een flinke scheut witte wijn, laat deze indampen en voeg vervolgens de room toe.
  • Roer het geheel goed door elkaar.
  • Als de de room iets dikker begint te worden is uw saus klaar. Haal dan onmiddellijk de pan van het vuur.
  • Voeg eventueel wat zout toe.

Plaats ondertussen de paksoyrolletjes onder een salamander of onder de grill van uw oven en laat het spek even iets opkleuren.

Serveren

Haaskarbonade met eekhoorntjesbroodsaus en minipaksoy

Doe wat saus op de borden, leg daar het vlees in, garneer af met de paksoyrolletjes en wat puree. Klaar!

Wijntip

Haaskarbonade met eekhoorntjesbroodsaus en minipaksoy

Een jonge fruitige rode wijn of een volle rosé.