Recept van Erik - Hazenfilet met Franse geitenkaas
Recept met een ster - Hoofdgerecht - 4 personen

Bereiding:
- Meng in een kom de kaas, de eieren, de tapenade, de tijm en de peper.
- Bestrooi de filets met onze kruidenmix of peper en zout en besmeer met ze een dikke laag van het kaasmengsel.
- Rol de filets daarna op en bind ze op met touw als een rollade.
- Maak in een cocotte de olijfolie heet en schroei de hazenrolletjes aan alle kanten snel dicht.
- Voeg de wijn en wat tijm toe en laat het geheel op zacht vuur 20 minuten garen.
Tip:
Serveer met een gepofte appel met preiselbeeren of cranberries, wat cantharellen en een paar partjes gekookte selderijknol. Afgarneren met een takje kervel en de saus uit de cocotte.
Wijntip:
Als wijn raden wij u een rondborstige, edele wijn aan. Uit de Bourgogne zou dat een Chambolle-Musigny, of een Aloxe-Corton kunnen zijn. Uit de Bordeaux een mooie Fronsac of Saint-Emilion. Ook een goeie Châteauneuf du Pâpe misstaat hier niet bij.
Dit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.
Ingrediënten
2 stuk(s) |
per 300g
|
€ 20,55 | |
100-200 gram | Zacht geitenkaasje | ||
250 ml | Droge witte wijn | ||
50 gram | Tapenade | ||
2 | Eieren | ||
1 takje | Tijm | ||
2 el. | Olijfolie | ||
1 stuk(s) |
|
€ 1,30 | |
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Rolladetouw | |||
Cocotte |