Recept van Erik - Hazenfilet met Franse geitenkaas

Recept met een ster - Hoofdgerecht - 4 personen

Hazenfilet met Franse geitenkaas

Bereiding:

  • Meng in een kom de kaas, de eieren, de tapenade, de tijm en de peper.
  • Bestrooi de filets met onze kruidenmix of peper en zout en besmeer met ze een dikke laag van het kaasmengsel.
  • Rol de filets daarna op en bind ze op met touw als een rollade.
  • Maak in een cocotte de olijfolie heet en schroei de hazenrolletjes aan alle kanten snel dicht.
  • Voeg de wijn en wat tijm toe en laat het geheel op zacht vuur 20 minuten garen.

Tip:
Serveer met een gepofte appel met preiselbeeren of cranberries, wat cantharellen en een paar partjes gekookte selderijknol. Afgarneren met een takje kervel en de saus uit de cocotte.

Wijntip:
Als wijn raden wij u een rondborstige, edele wijn aan. Uit de Bourgogne zou dat een Chambolle-Musigny, of een Aloxe-Corton kunnen zijn. Uit de Bordeaux een mooie Fronsac of Saint-Emilion. Ook een goeie Châteauneuf du Pâpe misstaat hier niet bij. 

 HulstDit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Ingrediënten

2 stuk(s)
per 300g
€ 20,55
100-200 gram Zacht geitenkaasje
250 ml Droge witte wijn
50 gram Tapenade
2 Eieren
1 takje Tijm
2 el. Olijfolie
1 stuk(s)
€ 1,30
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Rolladetouw
Cocotte