Recept van Yvonne - Tuiles met vruchtencompote en verse lavendel

Een leuk dessert voor een mooi besluit - Nagerecht - 6 personen

Tuiles met vruchtencompote en verse lavendel

Een leuk dessert voor een mooi besluit. Het fruit dat u gebruikt bepaalt de sfeer van het gerecht. Wij hebben hier gekozen voor zomers fruit maar dat is zeker geen must. U kunt dit fruit zowel warm als koud serveren. Dit dessert is niet echt moeilijk maar er gaat wel wat tijd inzitten. Begin op tijd met de voorbereidingen!

Ingrediënten

1 peul Vanille
1 Steranijs
1-2 el. Kokosbloesemsuiker
4 Abrikoos
4 Perzik
2 Pruim (blauwe)
6 Tuiles (klik voor recept)
50 ml Zoete witte wijn
1 takje Lavendel

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Faitout
Sauteuse
Frituurspaan

Stap voor stap

Tuiles met vruchtencompote en verse lavendel

Gooi het fruit in kokend water. Laat het 1,5 minuut borrelen.

Tuiles met vruchtencompote en verse lavendel

Verwijder het fruit uit het hete water

Tuiles met vruchtencompote en verse lavendel

en gooi het in een bad met ijskoud water. Nu zullen de schilletjes makkelijk loslaten.

Tuiles met vruchtencompote en verse lavendel

Laat het fruit afkoelen en verwijder vervolgens pitten en schillen.

Tuiles met vruchtencompote en verse lavendel

Leg het fruit in een pan en breng het langzaam aan de kook.

Tuiles met vruchtencompote en verse lavendel

Voeg 1 sterretje steranijs en het zaad van 1 stokje vanille toe (klik hier om te zien hoe je vanille schoonmaakt). Gemalen verse vanille (½ koffielepeltje) kan ook.

Tuiles met vruchtencompote en verse lavendel

 Voeg nu de wijn toe

Tuiles met vruchtencompote en verse lavendel

en een takje verse lavendel. Laat even sudderen zodat de alcohol kan verdampen en alleen de smaak overblijft.

Tuiles met vruchtencompote en verse lavendel

Voeg nu de suiker toe en roer goed door elkaar zonder de structuur van het fruit teveel aan te tasten.

Tuiles met vruchtencompote en verse lavendel

Verwijder de steranijs en de lavendel. Klaar!

 

Serveertip:

Tuiles met vruchtencompote en verse lavendel

Geef de vruchtencompote warm of koud door in de tuiles en garneer af met een vers takje lavendel.

Wijntip:

Tuiles met vruchtencompote en verse lavendel

Een ijskoude zoete Moscatel uit Valencia.

 HulstDit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant