Recept van Yvonne - Jodenhaas met shi-take

Hoofdgerecht - 4 personen

Jodenhaas met shi-take
700 g jodenhaas
200 g verse shi-take paddestoelen
600 g bleekselderij
8 el. demi-glace saus
350 g jodenhaas
    roomboter
    zout&peper

Voorbereiding:
Stoof de gesneden selderij in een gesloten bakje met enkel een beetje zout in de magnetron op 900W (ongeveer 4 minuten).

Bereiding:
Bak de shi-take in zijn geheel in hete boter. Voeg een minuut of 2 voordat ze gaar zijn de gestoofde selderij toe en schep voorzichtig door elkaar. Breng op smaak en laat rusten op een warme plek.

Bak de jodenhaas in zijn geheel in boter, 3-4 minuten boven en onder. Draai daarna het vuur lager en blijf het vlees braden tot het nog mooi rood van binnen is. (Als u een kernthermometer heeft: kerntemperatuur 50 °C). Leg het vlees op een niet te koude plek en laat het een minuut of 3 rusten.

Gooi ondertussen het overtollige vet uit de pan. Doe de demi-glace saus in de pan en breng aan de kook. Laat iets inkoken, breng op smaak met wat zout indien nodig. Trancheer de jodenhaas en serveer.

Wijntip:
Een rustige, niet te parmantige rode wijn. Een Fleurie zou kunnen.

Ingrediënten