Recept van Yvonne - Steak met shi-take

Jodenhaas bijvoorbeeld - Hoofdgerecht - 4 personen

Steak met shi-take

Kan van elke steak
Kies uit de lijst waar u het liefst mee wil werken. Het kan met een willekeurig stuk mooi mals rundvlees. Wij hebben (zie foto) gekozen voor een prachtige jodenhaas (ook wel diamanthaas genoemd).

Voorbereiding:

  • Stoof de gesneden selderij in een gesloten bakje met enkel een beetje zout in de magnetron op 900W (ongeveer 4 minuten).

Bleekselderij

Bereiding:

  • Bak de shi-take in zijn geheel in hete geklaarde boter. Voeg een minuut of 2 voordat ze gaar zijn de gestoofde selderij toe en schep voorzichtig door elkaar.
  • Breng op smaak en laat rusten op een warme plek.
  • Kruid het vlees, als het al niet gekruid is
  • Bak het vlees in zijn geheel in geklaarde boter, tot een  kerntemperatuur van 55 graden is bereikt. 

Meerdanvlees Oxo Good Grips kernthermometer

  • Leg het vlees op een niet te koude plek
  • bedek het met aluminiumfolie
  • en laat het een minuut of 3 rusten
  • Gooi ondertussen het overtollige vet uit de pan.
  • Doe de demi-glacesaus in de pan en laat tot het kookpunt komen
  • Laat iets inkoken, breng op smaak met wat zout indien nodig.
  • Trancheer het vlees (als het zich daartoe leent)

Trancheervork

  • Serveer op een heet bord. Klaar!

Wijntip:

Een rustige, niet te parmantige rode wijn. Een Fleurie zou kunnen.

Wijntip

Ingrediënten

Kies uw steak:

4 stuk(s)
per 500g
€ 16,00
4 stuk(s)
per 225g
€ 15,80
Snij 4 porties van 200 gram
per 1400g
€ 34,60
4 stuk(s)
per 400g
€ 12,80
4 stuk(s)
per 350g
€ 10,30
8 stuk(s)
per 100g
€ 2,95
4 stuk(s)
per 225g
€ 6,60
4 stuk(s)
per 500g
€ 15,60
8 stuk(s)
per 120g
€ 3,35
4 stuk(s)
per 150g
€ 6,00
4 stuk(s)
per 150g
€ 9,25
8 stuk(s)
per 60g
€ 3,15
4 stuk(s)
per 150g
€ 4,70
Snij 4 x 200 gram
per 150g
€ 8,45
Snij 4 x 200 gram
per 400g
€ 11,85
Snij 4 x 200 gram
per 2000g
€ 51,85
4 stuk(s)
per 200g
€ 7,45
4 stuk(s)
per 150g
€ 5,20
4 stuk(s)
per 200g
€ 4,95
Snij 4 x 200 gram
per 1500g
€ 31,85
4 stuk(s)
per 150g
€ 4,45
4 stuk(s)
per 150g
€ 3,45
1 stuk(s)
per 100g
€ 2,60
4 stuk(s)
per 150g
€ 5,05
8 stuk(s)
per 80g
€ 3,55
Snij 4 x 200 gram
per 2000g
€ 73,85
4 stuk(s)
per 150g
€ 4,70
4 stuk(s)
per 225g
€ 9,20
4 stuk(s)
per 175g
€ 5,75
Snij 4 x 200 gram
per 1000g
€ 31,15
Snij 4 x 200 gram
per 200g
€ 6,95
4 stuk(s)
per 150g
€ 8,20
8 stuk(s)
per 80g
€ 2,60
8 stuk(s)
per 80g
€ 4,30
4 stuk(s)
per 160g
€ 9,85

En verder:

200 gram Verse Shi-take
600 gram Bleekselderij
8 el. Demi-glacesaus (klik voor recept)
naar behoeven Geklaarde boter (klik voor recept)
1 stuk(s)
€ 1,30

Dit vlees is ook zeer geschikt:

4 stuk(s)
per 150g
€ 6,90
4 x 250 gram zelf snijden
per 1000g
€ 29,90
4 x 250 gram zelf snijden
per 1000g
€ 39,00
4 x 250 gram zelf snijden
per 5000g
€ 138,25
4 x 200 gram zelf snijden
per 1600g
€ 46,35
4 x 250 gram zelf snijden
per 1000g
€ 41,55
4 x 200 gram zelf snijden
per 1100g
€ 25,75
4 x 200 gram zelf snijden
per 2100g
€ 63,00
4 x 250 gram zelf snijden
per 5000g
€ 244,85
4 x 200 gram zelf snijden
per 2000g
€ 98,65
4 x 250 gram zelf snijden
per 3000g
€ 127,15
4 stuk(s)
per 200g
€ 10,25
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Kernthermometer
Magnetron