Recept van Yvonne - Steak met shi-take
Jodenhaas bijvoorbeeld - Hoofdgerecht - 4 personen

Kan van elke steak
Kies uit de lijst waar u het liefst mee wil werken. Het kan met een willekeurig stuk mooi mals rundvlees. Wij hebben (zie foto) gekozen voor een prachtige jodenhaas (ook wel diamanthaas genoemd).
Voorbereiding:
- Stoof de gesneden selderij in een gesloten bakje met enkel een beetje zout in de magnetron op 900W (ongeveer 4 minuten).
Bereiding:
- Bak de shi-take in zijn geheel in hete geklaarde boter. Voeg een minuut of 2 voordat ze gaar zijn de gestoofde selderij toe en schep voorzichtig door elkaar.
- Breng op smaak en laat rusten op een warme plek.
- Kruid het vlees, als het al niet gekruid is
- Bak het vlees in zijn geheel in geklaarde boter, tot een kerntemperatuur van 55 graden is bereikt.
- Leg het vlees op een niet te koude plek
- bedek het met aluminiumfolie
- en laat het een minuut of 3 rusten
- Gooi ondertussen het overtollige vet uit de pan.
- Doe de demi-glacesaus in de pan en laat tot het kookpunt komen
- Laat iets inkoken, breng op smaak met wat zout indien nodig.
- Trancheer het vlees (als het zich daartoe leent)
- Serveer op een heet bord. Klaar!
Wijntip:
Een rustige, niet te parmantige rode wijn. Een Fleurie zou kunnen.
Ingrediënten
Kies uw steak: |
|||
4 stuk(s) |
per 500g
|
€ 16,00 | |
4 stuk(s) |
per 225g
|
€ 15,80 | |
Snij 4 porties van 200 gram |
per 1400g
|
€ 34,60 | |
4 stuk(s) |
per 400g
|
€ 12,80 | |
4 stuk(s) |
per 350g
|
€ 10,30 | |
8 stuk(s) |
per 100g
|
€ 2,95 | |
4 stuk(s) |
per 225g
|
€ 6,60 | |
4 stuk(s) |
per 500g
|
€ 15,60 | |
8 stuk(s) |
per 120g
|
€ 3,35 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 4,70 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 9,25 | |
8 stuk(s) |
per 60g
|
€ 3,15 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 4,70 | |
Snij 4 x 200 gram |
per 150g
|
€ 8,45 | |
Snij 4 x 200 gram |
per 400g
|
€ 11,85 | |
Snij 4 x 200 gram |
per 2000g
|
€ 48,40 | |
4 stuk(s) |
per 200g
|
€ 7,45 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 5,20 | |
4 stuk(s) |
per 200g
|
€ 4,95 | |
Snij 4 x 200 gram |
per 1500g
|
€ 31,85 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 4,45 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 3,45 | |
1 stuk(s) |
per 100g
|
€ 2,60 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 4,75 | |
8 stuk(s) |
per 80g
|
€ 3,40 | |
Snij 4 x 200 gram |
per 2000g
|
€ 82,35 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 4,70 | |
4 stuk(s) |
per 225g
|
€ 9,20 | |
4 stuk(s) |
per 175g
|
€ 5,75 | |
Snij 4 x 200 gram |
per 1000g
|
€ 31,15 | |
Snij 4 x 200 gram |
per 200g
|
€ 6,95 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 8,20 | |
8 stuk(s) |
per 80g
|
€ 2,60 | |
8 stuk(s) |
per 80g
|
€ 4,30 | |
4 stuk(s) |
per 160g
|
€ 10,15 | |
En verder: |
|||
200 gram | Verse Shi-take | ||
600 gram | Bleekselderij | ||
8 el. | Demi-glacesaus (klik voor recept) | ||
naar behoeven | Geklaarde boter (klik voor recept) | ||
1 stuk(s) |
|
€ 1,30 | |
Dit vlees is ook zeer geschikt: |
|||
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 6,90 | |
4 x 250 gram zelf snijden |
per 1000g
|
€ 27,65 | |
4 x 250 gram zelf snijden |
per 1000g
|
€ 39,00 | |
4 x 250 gram zelf snijden |
per 5000g
|
€ 138,25 | |
4 x 200 gram zelf snijden |
per 1600g
|
€ 52,85 | |
4 x 250 gram zelf snijden |
per 1000g
|
€ 41,55 | |
4 x 200 gram zelf snijden |
per 1100g
|
€ 25,75 | |
4 x 200 gram zelf snijden |
per 2100g
|
€ 71,90 | |
4 x 250 gram zelf snijden |
per 5000g
|
€ 244,85 | |
4 x 200 gram zelf snijden |
per 2000g
|
€ 91,90 | |
4 x 250 gram zelf snijden |
per 3000g
|
€ 127,15 | |
4 stuk(s) |
per 200g
|
€ 10,25 | |
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Kernthermometer | |||
Magnetron |