Recept van Mats - Vinken op de barbecue

Kan prima! - Barbecuerecept - 4 personen

Vinken op de barbecue

Vinken, er zijn er verschillende. Ze komen ook in andere keukens voor. In de Provence heten ze "leeuweriken zonder kop" (alouettes sans tête), bij de Walen en ook in sommige delen van Vlaanderen "vogel zonder kop" (oiseaux sans tête). Het idee om vlees opgerold te serveren, al dan niet met een vulling, vinden we ook terug in bij de Italianen (involtini). In andere keukens zit er geen vlees maar bijvoorbeeld kool of deeg aan de buitenkant zoals in de Slavische keuken (koolrolletjes - zie recept), de Italiaanse (cannelloni) en natuurlijk de Aziatische (loempia). 

Van vinken wordt vaak beweerd dat het traditionele Hollandse kost is en ze daarom op traditionele Hollandse wijze dienen te worden bereid. Onzin natuurlijk. Gooi ze maar eens op de barbecue, zoals in dit recept!

Ingrediënten

Maak een keuze:

4 stuk(s)
€ 1,50
4 stuk(s)
€ 1,25
4 stuk(s)
€ 1,90
4 stuk(s)
€ 1,25
4 stuk(s)
€ 1,75
1 stuk(s)
per 400g
€ 8,05

En verder:

naar behoeven Olijfolie

Garnituur:

naar behoeven Peperonata - gestoofde paprika op zijn Italiaans (klik voor recept)
naar behoeven French fries
naar behoeven Home fries

Kerntemperatuur exact meten?

1 stuk(s)
€ 19,95
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat

Stap voor stap

Zorg ervoor dat de vink op kamertemperatuur is voor u begint. U hoeft het vlees niet te kruiden. Smeer het alleen even in met wat olijfolie. Grill de vink rondom op een matig hete barbecue of grillplaat. Dit duurt ongeveer 10 minuten. De kerntemperatuur moet ongeveer 60° C bedragen. Klaar!

Serveertip:

Vinken op de barbecue

Zo'n "barbecuevink" is erg lekker met peperonata. Klik hier voor het recept.

Wijntip:

Vinken op de barbecue

Een frisse witte wijn zonder al te veel pretenties. Een Custoza uit het gebied rond het Gardameer, bijvoorbeeld. Of een strakke Falanghina uit Lazio.