Recept van Mats - Kip uit de oven op zijn Italiaans

Pollo arrosto con patate al forno - Hoofdgerecht - 6 personen

Kip uit de oven op zijn Italiaans

In een BEETJE Italiaanse familie zie je deze schotel toch wel een paar keer per jaar voorbij komen: het is vaak het lievelingsverjaardagsgerecht van de kinderen en een traditionele traktatie op feestdagen. Het is, zoals zoveel recepten in de Italiaanse keuken, heel makkelijk te maken, puur en specifiek van smaak, en vrij licht. U kunt hiervoor een hele kip gebruiken, of delen. Wij hebben gekozen voor onze heerlijke meerdanvlees.nl kipspareribs: een prima formaat voor dit gerecht.

Eet smakelijk! 

Mats

Ingrediënten

600 gram Aardappel uit de oven op zijn Italiaans - patate al forno
flinke scheut Olijfolie
of 2 (1000 gram)
€ 2,55
2 takjes Rozemarijn
of 2 (1000 gram)
€ 2,80
naar behoeven Zout
7 tn. Knoflook
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Braadslee .
Oven .

Stap voor stap

Voorbereiding

Wrijf de kipspareribs af met keukenpapier, kruid ze (als ze dat nog niet zijn) en wrijf ze daarna in met  olijfolie. Schil de aardappelen en snijd ze in langwerpige, vrij grote partjes . Smeer een braadslee in met olijfolie. Verwarm uw oven voor op 180 ℃.

Bereiding

Leg de spareribs in de braadslee en de aardappelen daarnaast. Gooi de schoongemaakte knoflookteentjes erbij, samen met de takjes rozemarijn. Besprenkel met nog wat olijfolie en zet in de oven. Schep voorzichtig de aardappels om naarmate ze kleuren. Na 20 minuten is het tijd even te zien of uw gerecht klaar is. De aardappelen behoren dan goudkleurig te zijn en een knapperig korstje te hebben ontwikkeld. De kerntemperatuur van de kip moet rond de 63  liggen.

Zie ook: patate al forno.

Serveertip

Kip uit de oven op zijn Italiaans

Verwijder de knoflookteentjes voor u serveert.

Wijntip

Kip uit de oven op zijn Italiaans

Wij raden aan hierbij een fruitige witte wijn te drinken. Een Orvieto uit Italië past prima.