Recept van Mats - Koude gemarineerde entrecôte met sesamoliedressing

Lekker op een warme dag - Barbecuerecept - 6 personen

Koude gemarineerde entrecôte met sesamoliedressing

Voorbereiding:

  • Grill de entrecote aan één stuk op de hete barbecue of op een hete grillplaat tot deze mooi "rare" is (kerntemperatuur 55° C ).
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng in een ruime bak de sesamolie, de balsamicoazijn, de palmsuiker, de knoflook en de bosuien en klop ze stevig door elkaar met een garde totdat de suiker opgelost is.
  • Leg het vlees erbij en sluit stevig af. Zet de bak in de koelkast en marineer 12 uur. Draai het vlees af en toe om. Maak een dressing van de johannesbroodsiroop, de olijfolie, de sesamolie en de ketjap.

Bereiding:

  • Laat het vlees goed uitlekken en trancheer het in dunne plakken.
  • Dresseer de plakken op een bord en giet iets van de rest van de marinade erover, eventueel door een zeef.
  • Maak de rucola en de taugé aan met de dressing en serveer deze erbij.

Wijntip:
Een mooie witte wijn, zoals een Muscadet.

Mats eet smakelijk

Mats eet smakelijk

 

Ingrediënten

Maak een keuze:

1,2 kg
per 1500g
€ 58,20
1,2 kg
per 1500g
€ 44,25

En verder:

200 gram Taugé
200 gram Rucola

Voor de marinade:

125 ml Sesamolie
1 Balsamico
4 Bosuien, fijn gesnipperd
4 tn. Knoflook, fijn gesnipperd
3 el. Palmsuiker
naar smaak Zout & peper uit de molen

Voor de dressing:

5 el. Olijfolie
3-4 el. Johannesbroodsiroop
2 druppels Ketjap manis
4 druppels Sesamolie
1 stuk(s)
€ 19,95
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat
Garde
Zeef