Recept van Yvonne - Koude salade van pasta, twee olijven en feta

Feta doet het prima in salades! - Maaltijdsalade - 4 personen

Koude salade van pasta, twee olijven en feta

Feta doet het prima in salades. Wel heeft deze kaas de neiging iets te gaan overheersen. Een klein beetje pasta bij in de salade kan dat effect te lijf gaan. Probeer deze combinatie eens uit! Het resultaat zal u zeker bevallen!

Voorbereiding:
Snij de komkommer en de feta in blokjes, en de tomaat in sliertjes. Halveer de olijven en ontpit ze indien nodig. Kook de pasta in water dat u een tikkeltje meer zout dan normaal (koude paste heeft de neiging flauw aan te doen). Giet de pasta af al deze beetgaar is en koel hem direct af in ruim koud water. Giet vervolgens weer af en laat heel goed uitlekken.

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een ruime kom en schep voorzichtig door elkaar. Voeg een flinke scheut verse olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper. Doe de pasta op de borden en garneer af met een toefje groen. Klaar!

Wijntip:
Een frisse witte Italiaanse wijn.

 Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

 

 

Ingrediënten

200 gram Pasta, bijvoorbeeld casarecce
Zwarte olijven zonder pit (op water)
Zwarte olijven zonder pit
Grote groene olijven zonder pit
Groene olijven zonder pit
75 gram Feta
100 gram Komkommer
2 Roma-trostomaten
1 tl. Kappertjes
naar behoeven Verse basilicum
naar behoeven Olijfolie
naar smaak Zout & peper uit de molen