Recept van Erik - Kwartels met honing, gevuld met eekhoorntjesbrood en kastanjes

Recept met een ster - Hoofdgerecht - 4 personen

Kwartels met honing, gevuld met eekhoorntjesbrood en kastanjes

Erik eet smakelijk

Ingrediënten

Kwartels

1 stuk(s)
€ 11,85
100 g droog of 300 g vers Eekhoorntjesbrood
100 g Gekookte kastanjes
3 sneetjes Wit brood zonder korst
150 ml Witte wijn
5 el. Honing
1 Olijfolie
naar smaak Zout en peper uit de molen

Garnituur

200 g Groene linzen
200 g Knolselderij
20 g Bleekselderij
klontje Boter
naar smaak Zout en peper uit de molen
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Oven
Ovenschaal

Stap voor stap

Kwartels met honing, gevuld met eekhoorntjesbrood en kastanjes

Kwartels vullen
Om de kwartels makkelijk eetbaar te maken is het verstandig ze voor het vullen te ontdoen van het karkas. De botjes van het karkas zijn erg klein en "er omheen eten" wordt voor uw tafelgasten een gepriegel van jewelste. Beter dus even de tijd vooraf nemen om hun dit te besparen

Voorbereiding: Het uitbenen van de kwartels.
Het vergt enige vaardigheid, maar het lijkt moeilijker dan het is. We doen het u stap voor stap voor op deze pagina.

Kwartels met honing, gevuld met eekhoorntjesbrood en kastanjes
  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Maak de knolselderij schoon en snij deze parisien (blokjes van 1,5 - 2 cm).
  • Was de linzen.
  • Snij het brood in blokjes en laat het weken in de helft van de wijn.
  • Zet het eekhoorntjesbrood aan met van olie en laat ze een minuutje of 5 stoven.

Kwartels met honing, gevuld met eekhoorntjesbrood en kastanjes

Voeg de gehakte kastanjes toe samen met de knoflook (ook fijngehakt) en stoof het geheel zo'n 3 minuten door.

Kwartels met honing, gevuld met eekhoorntjesbrood en kastanjes

Uw kwartels zijn klaar om gevuld te worden.

Kwartels met honing, gevuld met eekhoorntjesbrood en kastanjes

Vul de kwartels met de farce.

Kwartels met honing, gevuld met eekhoorntjesbrood en kastanjes

Stop ze goed op en verdeel de farce regelmatig.

Kwartels met honing, gevuld met eekhoorntjesbrood en kastanjes

Breng de kwartels in vorm. Eventueel kunnen de kwartels worden dichtgeregen met wat draad, maar als ze op de juiste manier (voorzichtig) uitgebeend zijn hoeft het niet.

Kwartels met honing, gevuld met eekhoorntjesbrood en kastanjes

Doe wat olie in een vuurvaste ovenschaal en leg de kwartels erin.

Kwartels met honing, gevuld met eekhoorntjesbrood en kastanjes

Zorg dat de kwartels goed gerangeerd in de ovenschaal komen te liggen voor optimale garing.

Kwartels met honing, gevuld met eekhoorntjesbrood en kastanjes

Verdeel met een penseel 1 eetlepel honing over iedere kwartel.

Kwartels met honing, gevuld met eekhoorntjesbrood en kastanjes
  • Meng de rest van de wijn, 1 eetlepel honing en 6 eetlepels water.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de helft van dit mengsel over de kwartels.
  • Bewaar de andere helft om de kwartels 2 keer te begieten tijdens het braden.

In de oven:

Braad de kwartels 30-40 minuten in de oven. Begiet ze 2 maal met het overgebleven wijnmengsel.

Ondertussen de garnituur:

Kook de de blokjes knolselderij in heel iets water beetgaar. Gooi de blokjes in een bak ijskoud water en giet ze af. Kook de linzen beetgaar en laat deze ook afkoelen. Voor het serveren de blokjes even in wat boter opwarmen en op smaak brengen met zout. In een pannetje met wat olie de snippers bleekselderij glazig laten worden. De linzen toevoegen en langzaam warm laten worden en op smaak brengen met peper en zout.

Wijntip:

Kwartels met honing, gevuld met eekhoorntjesbrood en kastanjes

Een Gewürztraminer uit de Elzas smaak hier prima bij.

 HulstDit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.