Recept van Yvonne - Lamsfilet in loempiadeeg met kiwoachutney en palmhart

Recept met een ster - Hoofdgerecht - 4 personen

Lamsfilet in loempiadeeg met kiwoachutney en palmhart

Voorbereiding:

  • Heeft u gekozen voor de racks, haal de filet dan voorzichtig van het karkas en portioneer deze in 4 gelijke delen. De karkassen kunt u gebruiken om een mooie fond van te trekken. Zie recept
  • Schil een aardappel per persoon. Kook deze en houd warm.

Bereiding van de chutney:

  • Snijd de sjalotten overlangs in 4 partjes.
  • Fruit ze samen in een wok met de Spaanse peper en de dun gesnipperde gember in de rijstolie.
  • Plet de kiwoa in een vijzel, niet al te fijn.
  • Voeg ze toe aan de olie, samen met de suiker.
  • Laat het mengsel gaar worden.
  • Breng op smaak met zout
  • Giet over in een kommetje en laat de chutney afkoelen.

Bereiding van de lamsfilet:

  • Kruid het vlees naar smaak met onze kruidenmix of met peper en zout, maar kruid iets meer dan u normaal doet: het vlees heeft straks een kleine boost nodig in verband met het deeg dat erom heen gaat.
  • Sauteer de filets in gloeiend hete geklaarde boter. Reken erop dat het vlees een tweede keer verwarmd wordt, dus haal het iets eerder uit de pan dan u zou doen om het rosé te bakken.
  • Blus de boter af met een fikse scheut bier en wat kalfsfond.
  • Laat even indampen en haal van het vuur.

Rol ondertussen elke lamsfilet snel in een dubbele laag loempiadeeg en frituur deze "pakjes" snel krokant in de friteuse. Haal ze eruit wanneer het loempiadeeg goudgeel is en laat ze heel goed uitlekken op keukenpapier.

Serveertip:
Serveer met de koude palmharten. Geef bij de palmharten een toefje mayonaise. Snij de aardappel middendoor en overgiet deze helften met de vleesjus. Bestrooi eventueel met wat versgehakte bieslook. Lepel de koude chutney over de rand van de lamsfilet en serveer onmiddellijk.

Wijntip:
Een niet te zware, fruitige rode wijn. Maar een biertje lijkt ons ook wel lekker.... 

Ingrediënten

Maak een keuze:

1 stuk(s)
per 800g
€ 36,05
1 stuk(s)
per 650g
€ 33,20
4 van 125 gram Lamsfilet

En verder:

1 scheutje Bier
4 el. Rijstolie
8 blaadjes Loempiadeeg
125 gram Kiwoa
1 mespuntje Spaanse peper
5 gram Vers gehakte gember
4 Grote vastkokende aardappels
1 Gula Java (of bruine basterdsuiker)
4 el. Kalfsfond - fond de veau
naar behoeven Geklaarde boter (klik voor recept)
3 Sjalotten
1 stuk(s)
€ 1,30

Garnituur:

naar behoeven Mayonaise (klik voor recept)
1 blik Palmhart
naar behoeven Bieslook
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Friteuse
Vijzel
Wok
Koekenpan
Keukenpapier