Recept van Mats - Lamskoteletjes van de grill met savooiekool

Heerlijk in het barbecueseizoen, maar ook niet te versmaden op andere tijdstippen! - Barbecuerecept - 4 personen

Lamskoteletjes van de grill met savooiekool

Ingrediënten

1 savooiekool
12 stuk(s)
per 60g
€ 1,90
8 middelgrote vastkokende aardappels
. olijfolie
. verse knoflook
. zout & peper
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Grillplaat .
Vergiet .
Wok .
Barbecue - BBQ .

Stap voor stap

Voorbereiding:

Schil de aardappelen. Snij de kool in fijne reepjes. Blancheer de kool door deze in kokend water te gooien en 5 minuten te koken. Hierna vliegensvlug afgieten en de kool in een bak met ijskoud water storten. Zo blijft de groente mooi op kleur. Laat nu zorgvuldig uitlekken in een vergiet. Indien u gekozen heeft voor ongekruide koteletjes, kruid deze dan naar smaak met zout en peper. Wrijf ze vervolgens in met wat knoflook.

Bereiding:

Kook de aardappelen beetgaar. Wrijf ondertussen de koteletjes in met een paar druppels olijfolie en braad ze op een hete barbecue of grillplaat tot ze mooi gekleurd zijn aan de buitenkant en rosé binnenin (ongeveer 3 minuten per zijde). Tegelijkertijd wokt u de de kool met wat olijfolie en wat gesnipperde knoflook. Let op! Laat niet aanbranden! Vooral de knoflook krijgt daardoor een bittere smaak. Breng op smaak met zout. Klaar!

Serveertip:

Zie afbeelding.

Wijntip:

Een rode wijn past het beste bij lamsvlees. Het ijzergehalte van de kool vraagt echter om niet al te veel tannine. Een lichte rode wijn komt dus het beste uit. Een Bardolino uit de Gardastreek, een Beaujolais, een rode Sancerre, iets in die trant.