Recept van Mats - Persische stoofschotel van lam met rabarber

Hoofdgerecht - 6 personen

Persische stoofschotel van lam met rabarber

Voorbereiding:
Maak de olie en 30 gr. boter heet in een braadpan en stoof hierin op zacht vuur de gehakte ui gedurende 15 minuten. Doe de knoflook erbij, schep een paar keer om en schep de ui en knoflook met een schuimspaan over in een kom. Draai het vuur hoog en bak de helft van het lamsvlees bruin. Schep uit de pan en houd apart. Bak nu de tweede helft van het vlees. Voeg de uien en de eerste helft van het vlees weer toe en doe de koriander erbij. Schep een minuut lang om. Voeg nu de bouillon toe, draai het vuur laag, doe een deksel half op de pan en stoof zachtjes, een uur lang. Breng op smaak met peper en zout. Smelt nu in een andere pan 30g van de boter, samen met de andere kruiden. Stoof de kruiden 8 minuten en voeg het geheel bij het lam. Stoof het mengsel nog 30 minuten, tot alles door en door zacht is. Laat afkoelen en vries in, minstens 48 uur.

Bereiding:
Laat het vlees in de koelkast ontdooien (24 uur). Verwarm tot het kookpunt en snijd ondertussen de rabarber in stukken van 2,5 cm. Laat de laatste 30 gr. boter smelten in een braadpan, doe de rabarber erin en stoof deze op middelmatig vuur ongeveer 4 minuten bijtgaar. Voeg de rabarber bij het stoofvlees, garneer af met wat muntblaadjes en serveer met gekookte witte rijst.

Wijntip:
De wijn: Een frisse, jonge rode wijn, zoals een Beaujolais Villages, past het beste bij dit gerecht.

Ingrediënten

900 gram
per 1000g
€ 23,75
400 gram Rabarber (zonder blad gewogen)
2 el. Olie
90 gram Boter
1 tn. Knoflook, gekneusd
2 tl. Gemalen korianderzaad
800 ml. Groentenbouillon (klik voor recept)
1 Fijn gehakte middelgrote ui
20 gram Vers gehakte peterselie
5 blaadjes Vers gehakte munt
naar behoeven Muntblaadjes voor de versiering
naar behoeven Zout en peper uit de molen
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Braadpan