Recept van Erik - Masterclass: vanille schoonmaken

Veel lekkerder dan uit een potje - Basistechniek

Masterclass: vanille schoonmaken

Vaak wordt in moderne recepten vanilline (synthetisch vanille-aroma) gebruikt. Nergens voor nodig! Een beetje vanille is makkelijk uit een echte vanillestok te halen. Je krijgt er die kleine zwarte stipjes van in je gerecht, die een kenner de aanwijzing  geven dat er een serieuze kok aan het werk is geweest. U kunt hiervoor een tourneermesje gebruiken. Een ander klein mesje kan even goed. 

Ingrediënten

1 Vanillestok

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Tourneermesje

Stap voor stap

Masterclass: vanille schoonmaken

Voorbereiding:
Het HOEFT niet, maar u kunt de vanillestok iets zachter en makkelijker te hanteren maken door hem even in warme melk te laten trekken. Dit komt vooral goed van pas als u straks in uw recept toch melk nodig heeft (vla, pudding,  crème Anglaise).

Stap 1:
Leg de vanillestok plat op de werkbank en splijt hem met een scherp mesje

Stap 2:

Masterclass: vanille schoonmaken

Schraap de zaadjes met de achterkant van het mes uit de halve vanillestokken.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant